+36-30/223-1730 | +36-30/600-3428 | agrooutlet@agrooutlet.hu | ...mezőgazdasági inputanyag kereskedelem ONLINE....

+36-30/223-1730 | +36-30/600-3428 | agrooutlet@agrooutlet.hu | ...mezőgazdasági inputanyag kereskedelem ONLINE....

Hírek

FitoHorm kisokos - Mit, mikor, mire használjunk?

Agrooutlet Csapata
Agrooutlet Csapata
2022.01.17 11:28
FitoHorm kisokos -  Mit, mikor, mire használjunk?

A FitoHorm készítmények az egyedi szerves kelátképző kötésnek köszönhetően a tápanyagokat a növények számára gyorsan felvehető formában biztosítják. A FitoHorm termékek megfizethetőek, jó megtérülési mutatóval rendelkeznek. Mielőtt a készítmény kiválasztásáról döntene, vizsgálja meg, van-e tápanyaghiány, és ha van, milyen hiányról van szó, győződjön meg a készítmény összetételéről, a készítmény tápanyag tartalmáról és dozírozásáról. Ehhez nyújt segítséget a FitoHorm Lombtrágyázási Kisokos.

Vetőmag kezelés (csávázás)

 

Miért használjunk FitoHorm csávázó anyagot?

  • biztosítja a szükséges tápanyagokat a csírázó magvaknak - a csíranövény gyökerének és levélzetének kialakulásáig
  • gyengébb (régebbi tételeknek) csíra képességű magvaknak javítja a csírázási erejét és százalékát
  • növeli a mag csírázási erélyét
  • egyöntetű kelést biztosít, gyorsítja a növények fejlődését
  • lehetővé teszi a növény számára a kiváló gyökeresedést: a talaj mélyebb, tápanyagban gazdagabb rétegeinek gyorsabb elérését -és ezekből a rétegekből a tápanyagok hatékonyabb felvételét
  • növeli a növény csírakori kedvezőtlen környezeti feltételekkel szembeni ellenállását (aszály, belvíz, hideg)

FELHASZNÁLHATÓ TERMÉK:


Gyökeresítés

A növény gyökere egyben annak a szája! A tápanyagfelvétel szempontjából fontos, hogy minél előbb és minél nagyobb tömege legyen a gyökérnek, ahhoz hogy a növénytől dinamikus fejlődést tudjunk elvárni. Erős gyökérrel rendelkező növények tudnak csak ellenállni a környezeti stresszeknek és csak azok tudnak nagy termésmennyiséget kinevelni. A gyökér nevelése sok energiát igényel, amelyet a növény vagy a tartalékaiból mozgósít, vagy a fotoszintézissel állítja elő. Ahhoz, hogy az energia eljusson a megfelelő helyre, fel kell gyorsítani annak termelődését és szállítását.

  

GYÖKERESÍTÉSRE AJÁNLOTT TERMÉKEINK:


Növekedés serkentés (zöldtömeg növelés)

A növekedés üteme gyakran nem kielégítő nagyobb gyökértömeg kialakulása esetén sem, mert olyan gyors ütemben tud fejlődni a növény, hogy a gyökérzet nem képes azt a mennyiséget felvenni. Ettől sűrűbben fordul elő az, hogy valamilyen környezeti ok (pl. aszály) végett nem képes a tápanyagokból elegendőt felvenni. A gyors fejlődést stimulálni a kezdeti időszakban érdemes, hiszen minden növényfajnál erősíti a jó gyomelnyomó képességet. Megfelelő nagyságú zöldtömeg nélkül nem várható a növényektől, hogy nagy hozamokat képezzenek.

  

NÖVEKEDÉS SERKENTÉSRE AJÁNLOTT TERMÉKEINK:


Terméskötődés-serkentés

Hozamaink alapját a megkötődött termések összessége adja. Sajnos kevés alkalommal van ideális körülmény terméskötés időszakában. Ezért Magyarországon kiemelt jelentősége van a terméskötés serkentésének. FitoHorm termékekkel kétféleképpen tudjuk egyszerre a kötődést elősegíteni:

  1. A pollenek termelődését serkentjük, így megnövekszik a virágpor mennyisége. Ezáltal nagyobb a valószínűsége, hogy a bibére pollen kerüljön.
  2. A másik módszer a bibe fogadóképességének növelése, hogy minél hosszabban maradjon nedves, meg tudjon a pollen tapadni és elegendő energiát tudjon szolgáltatni a pollentömlő hajtásához.

KÖTŐDÉS SERKENTÉSÉRE AJÁNLOTT KÉSZÍTMÉNYEINK:


Érésgyorsítás, termésminőség javítás

Az érési folyamat gyorsításának több oka is lehet: a környezeti feltételek kedvezőtlen alakulása, a piac, munkaszervezés vagy az extraminőség (sikér, szín, cukorfok, stb.) elérése. Mindegyik nyomós érv amellet, hogy valami érésgyorsító anyagot használjunk!

 

ILYEN ANYAGOK A PALETTÁNKON:


Növénykondícionálás

Egy jó tápanyag gazdálkodás mellett is tudjuk hozamainkat növelni FitoHorm levéltrágyázással. Ennek az az oka, hogy a magas terméspotenciállal rendelkező hibridek extra tápanyag ellátás hatására termésnövekedéssel reagálnak. A másik ok, hogy igaz sokszor jó a tápanyag ellátás, de gátolt annak a felvétele éppen egy-egy kritikus fejlődési szakaszban. A FitoHorm levéltrágyázás ebben a szakaszban tud hatékony segítséget nyújtani, és megakadályozza a fejlődés megtorpanását! A különböző növényekhez a megfelelő összetételt a termékeink neve segíti kiválasztani.

  

IDE TARTOZÓ TERMÉKEINK:

Forrás: https://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/lombtragyazasi-kisokos---a-het-temaja-mit-mikor-mire-hasznaljunk