Hatására javul a termés minősége és mennyisége, növekszik a szárazanyag és cukortartalom, intenzívebb lesz a színesedés és az aromaanyagok képződése!
A nagyobb hatás érdekében érdemes Wuxal® Ascofol biostimulátorral kombináltan kijuttatni.
Alkamazási területek
A kálium a zöldségnövényeknél, a gyümölcsöknél, és szőlőben a termés minőségének javítására szolgáló nélkülözhetetlen makroelem. A termés minőségének javulása a termés nagyságának növekedésében, a cukorképzés fokozódásával, intenzívebb színesedésben, és az intenzív aromaképzésben mutatkozik meg. A növények káliumfelvétele és szállítása általában száraz és erős napfényes időben lassul, valamint egyes talajokon (erős K megkötő képességgel rendelkező) sokszor gátolt, ezért érdemes a káliumot levéltrágyaként a növények érési folyamataihoz igazítva adagolni.