+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com

...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com

...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

Tricho 2Mrd (10 kg)

Tricho 2Mrd (10 kg)

Tricho 2Mrd (10 kg)

Nettó: 66 000 Ft
(Bruttó: 83 820 Ft)
Egységár: Nettó: 6 600 Ft/kg
(Bruttó: 8 382 Ft/kg)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

2 milliárd/g Trichoderma harzianum gomba-spórát tartalmazó termésnövelő mikrobiológiai termék
Trichoderma harzianum hiperparazita gombát tartalmazó készítmény, mely növeli a termést, erősíti a növény természetes immunrendszerét és segíti a szármaradványok lebontását.

Kiszerelés (KG)
10 KG
Várható szállítás
2021.04.21
Gyártó
Danuba
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Javasolt technológia:

A talajba kell bejuttatni, hogy a kultúrnövény gyökere közelében kitudja fejteni hasznos hatását. Ez lehet a talajra való kipermetezéssel és bedolgozással vagy a bedolgozást helyettesítheti 5-10 mm eső is, mely bemossa a terméket a gyökérzónába. Tömény műtrágya oldatokkal vagy gombaölő szerekkel együtt ne juttassuk ki.

 

Felhasználható:

A terméket az összes kultúrnövényben eredményesen lehet alkalmazni. Olyan növények esetében, ahol a káros gombák jelentős felszaporodására lehet számítani mint pl. napraforgó és repce esetében a Sclerotinia vagy a kukorica és búza esetében a fuzárium, kifejezetten javasolt a használata.

A zöldség kultúrákban szinte elengedhetetlen a használata, mivel ott a kedvező talajélet miatt a palántákat számos talajból támadó gomba veszélyezteti.

Szőlő és gyümölcs ültetvények telepítésénél az ültető gödörbe érdemes a Trichoderma használata, mivel ezzel a technológiával több növény fog kihajtani, megmaradni.

 

Eltarthatóság: 1 év szobahőmérsékleten (25 fok alatt) napfénytől elzártan

 

Amit a Trichoderma harzianum gombáról és a Tricho 2Mrd -ről még tudni érdemes

 

Mit jelent az hogy hiperparazita gomba?

Ezen gombák képesek a többi gomba növekedését, terjeszkedését blokkolni vagy azokat elpusztítani. Ezen gombák közül a Trichoderma tömlősgomba-nemzetség képviselői a legígéretesebb jelöltek. A Trichoderma nemzetségre jellemző, hogy a táptalajon zöldszínű telepeket képeznek. Nagyon gyorsan növekednek és behálózzák a talajt.

 

Hogyan képesek a Trichoderma nemzetséghez tartozó gombák versengeni a többi gombával?

Rendkívül gyorsan képesek növekedni és behálózni a talajt, így kiszorítják a konkurens gombákat a tápanyagokért folytatott küzdelemben. Az hogy a kultúrnövény gyökere közeléből a Trichoderma kiszorítja a káros gombákat csak az egyik hatásuk. Nagyon sok Trichoderma faj termel olyan anyagokat, melyek blokkolják vagy elpusztítják a többi gombát, ilyen pl. gliotoxin, gliovirin, peptaibolok, 6-pentil-piron, viridin, alkoholok, ketonok, szeszkviterpének. A harmadik mód, ahogy a Trichoderma gombák hasznosak tudnak lenni a növénytermesztésben, hogy képesek parazitaként megtámadni és elpusztítani nagyon sok káros gombát mint pl. Alternaria, Armillaria, Botrytis, Fusarium, Monilia, Phytophthora, Pythium, Rhizoctonia, Sclerotinia és Verticillium

 

Mely Trichoderma fajok képesek ilyen káros gombákra kedvezőtlen hatást kifejteni?

Az eddigi kísérletek alapján a Trichoderma asperellum, T. atroviride, T. gamsii, T. harzianum, T. virens és T. viride fajokba tartozó gombatörzsek esetében tapasztaltak ilyen hatást.

 

Mit jelent az hogy 2 milliárd gomba-spóra?

A mikrobiológiai termékek hatását is nagyban befolyásolja annak hatóanyag tartalma. A gombák esetében CFU/g mértékegységet használjuk, mely az egy grammban lévő hasznos spórák számát adja meg. Ha egy gomba alapú termék koncentrációja lényegesen magasabb mint a többi terméké, akkor intenzívebb és gyorsabb hatást várhatunk, mivel nem kell napokat várni a gomba felszaporodására. A TriVéd Trichoderma termékben a Trichoderma harzianum koncentrációja 2 milliárd grammonként. Ez az érték közel 200-szor magasabb töménység, mint a jelenleg forgalomban lévő más Trichoderma termékekben van. Érdemes mindig elolvasni a termék címkéjén a hatóanyag tartalmat.

 

Hogyan fejt ki termésnövelő hatást a Trichoderma?

A Trichoderma fajok a káros gombák semlegesítése mellett olyan anyagokat is képesek kiválasztani, amik oldják a talajban lévő a növény számára felvehetetlen tápanyagokat pl. foszfort, így támogatva a kultúrnövény növekedését. Ugyancsak jellemző rájuk, hogy növényi hormon-szerű anyagok termelésével fokozzák a kultúrnövény gyökerének a növekedését.

 

Hogyan erősítheti az immunrendszert a Trichoderma gomba?

A kultúrnövény a Trichoderma gomba közeledését gombatámadásnak fogja fel és fokozza az immunrendszer erősítését. Így a talajban lévő Trichoderma képes arra, hogy a levélen támadó gombákkal szemben is erősebbé tegye a kultúrnövényt. Ezt indukált szisztemikus rezisztenciának hívják.

 

Mi a szerepe a Trichoderma gombának a szármaradványok lebontásában?

A kukorica, búza vagy napraforgó nagymennyiségű szárát a talajban lévő mikroorganizmusok bontják le együtt. Ennek első “lépéseit” a gombák végzik, majd a baktériumok fejezik azt be és a szárból a növények számára felvehető tápanyag keletkezik. Ez egy hosszú folyamat, mely akár 2-3 évig is eltarthat. Ez gyorsabb, ha a talajban nagy a gombák és baktériumok száma/ koncentrációja, optimális a talajnedvesség és ideális a talajhőmérséklet (18-25 fok). A Trichoderma gomba talajba történő “oltásával” ezt a folyamatot tudjuk katalizálni! Miért ne bontanánk le gyorsabban a talajban a szármaradványokat?

 

Milyen dózist javasolt használni?

A Trichoderma gombák dózisa nagyban függ azok koncentrációjától. Általános irányelv, hogy ha nagyobb mennyiségben juttatjuk ki a mikrobiológiai termékeket, akkor gyorsabb és intenzívebb hatásra számíthatunk. A TriVéd termékben lévő grammonként 2 milliárd gomba már 0,5 kg dózisban is képes jelentős pozitív hatást kiváltani, de még 3 kg-os dózisban is megfizethető a mezőgazdasági termelők számára.

 

Mennyi ideig képes a Trichoderma gomba pozitív hatását kifejteni?

A kijuttatás után rendkívül gyorsan kolonizálja a gyökérzónát majd 1-2 hónapig számíthatunk intenzív hatásra. Ez nagyban függ a talajnedvességtől és a talajhőmérséklettől. Később a Trichoderma koncentrációja újra lecsökken a talajban, ezért zöldségkultúrákban érdemes a kezelést megismételni.

Adatok
Tömeg
10 kg/db
Felhasználási javaslat
  • Dózis: 10 kg/ha
Beltartalom
  • Trichoderma harzianum gomba 2 milliárd spóra / gramm
Vélemények