+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

Speedy Max Retard (20 liter)

Speedy Max Retard (20 liter)

Speedy Max Retard (20 liter)

Nettó: 14 920 Ft
(Bruttó: 18 948 Ft)
Egységár: Nettó: 746 Ft/l
(Bruttó: 947 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Mikroelemekkel dúsított 3 az 1-ben tartós nitrogénforma

Kiszerelés (liter)
20 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantaco
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Mire ad megoldást?
Minden esetben kihagyhatatlan a technológiából, ahol szilárd nitrogén fejtrágya került kijuttatásra. Őszi vetéseknél kiküszöböli a túlnövekedést, csökkenti a kifagyás veszélyét.
Tavaszi kijuttatásnál ellensúlyozza a nagyobb adagú nitrogénezés sejtmegnyújtó hatását, tartósan beállítja a vegetatív/generatív egyensúlyt.
Őszi vetéseknél a visszamaradó szármaradványok pentozán hatást váltanak ki, miközben a szilárd fejtrágya vízhiány miatt alig hasznosul, ezért átmeneti nitrogénhiány léphet fel. A csapadékos időszak szintén megbontja a nitrogénegyensúlyt, a nitrát-formájú nitrogén könnyen kimosódik. Az alul nitrogénezett növény fejletlenül, a túlzottan nitrogénes túlfejletten megy a télbe, ezért rosszabb lesz a telelése. A Speedy Max Retard levéltrágya kiegészítés megteremti a nitrogén egyensúlyt.
Az intenzív növekedés időszakában nagymérvű a sejtosztódás, sejtmegnyúlás, ami a sejtállomány hígulásával jár. Ennek következtében a tápelemek, elsősorban a mikroelemek koncentrációja leesik, megnő a hajlam a hiánytünetek kialakulására.
A hiánytünetek megjelenése már visszafordíthatatlan terméskieséssel jár, ezért még a látható tünetek megjelenése előtt adjuk ki a mikroelempótlást. Hazai talajainknak közel kétharmada mikroelem-hiányos.
A Speedy Max Retard a legjobb nitrogén-hasznosulást biztosítja. Közvetlenül a növényre jutva felvehető, beépülése garantált, nem mosódik ki, költségkímélő tápanyagforrás. Tartós hatású levéltrágya, nitrogén tartalma a mennyiségi növelést segíti, mikroelemei a termés minőségi mutatóit javítják. Már 1-2 kezelés is biztonságos mikroelem-ellátást nyújt, további mikroelemes levéltrágyázás szükségtelen. Az egyenletesen fejlődő állományban kevesebb a növényvédelem költsége is.

 

Előnyök
Egyedi termék a levéltrágyák között, mert a nitrogént 3 különböző, felvehető formában hordozza, ezzel azonnali és nyújtott, tartós hatást képes kifejteni.
A Speedy Max Retard kelatizált formában hordozza a mikroelemeket, így azoknak sokkal hatékonyabb a bejutása a levélszövetbe. Onnan azonnal bekapcsolódnak az enzimatikus folyamatokba, hamar kialakítják a tápelemek közötti egyensúlyt.
Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek az intenzív növekedés időszakában képesek kiegyensúlyozni a nitrogén sejtmegnyújtó hatását.
Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük.
Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk.
Folyékony kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés.
A harmonikus tápanyag-ellátottsággal elősegítjük az alaptrágyákkal kiadott makro- tápelemek jobb hasznosulását, a víz hatékonyabb felvételét.
Az egészséges, jól táplált növény kevesebb vízzel is jobb termésre képes, egyúttal kisebbek a növényvédelmi költségek is.

 

Miért hatékony?
Nitrogéntúlsúlyos, mikroelemekkel dúsított lombtrágya, amely egyrészt az esszenciális mikrotápelem-igényt képes kielégíteni (réz, cink, mangán, vas), másrészt különleges nitrogénformái elnyújtott, tartós ellátást biztosítanak. Mindhárom felvehető formájú nitrogént együttesen tartalmazza. Ennek köszönhető összetett hatása, a folyamatos és egyenletes vegetatív növekedés + a teljes mikroelem harmónia. Ezzel a speciális összetételű, folyékony levéltrágyával elkerülhetők a szilárd nitrogénes fejtrágyázás nyomán fellépő gombabetegségek. Az egyenletes fejlődés növeli az ellenálló képességet, eredményesen tartja távol a károsítókat. Az őszi vetések kezelése után jobb lesz a telelés, tavaszi kijuttatással csökkenthetők a növényvédelmi kockázatok, gabonaféléknél termésnövelő hatása is bizonyított. A termésnövekedés mellett javulnak a beltartalmi mutatók, nő a szárazanyag-tartalom, fokozódik az íz- és aromaanyagok képződése, a zöldség- és gyümölcsféléknél pedig javul az eltarthatóság. Öntözött kultúrákban a tápanyag-kimosódás okozta veszteségek pótlására kiváló levéltrágya.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Azokra a talajokra ajánljuk, ahol nem biztosított az egyenletes nitrogén- és kielégítő mikroelem-szolgáltatás: a magasabb mésztartalmú vagy szerves anyagokkal gyengén ellátott talajokon, a könnyű homokos, alacsony tápanyagkészletű talajokon, szilárd, nitrogénes fejtrágyázás kiegészítésére, öntözött vagy kimosódásra hajlamos területeken, gombabetegségekre érzékeny kultúrákban. A hazai gyakorlatban az arányaiban túlzott szilárd formájú nitrogénezés megbontja a tápanyagegyensúlyt. Ennek következményei a vegetatív/generatív folyamatok eltolódása, a kisebb termés mennyiség, a gyengébb beltartalmi értékek. A Speedy Max Retard levéltrágya kezelést minden technológiába célszerű beilleszteni, ahol szilárd nitrogénes fejtrágya kijuttatása is történik. Kompenzálja a nagyobb adagú nitrogén sejtfellazító hatását. Kijuttatásának optimális időszaka egyrészt kelés után, telelés előtt, másrészt tavasszal az intenzív fejlődés alatt, még a virágszervek képződése előtt. A Speedy Max Retard használata mellett más mikroelemes lombtrágyázásra nincsen szükség.

Adatok
Tömeg
25 kg/db
Beltartalom

Összetétel:

Makroelem:

  • Nitrogén (N) 24,5 m/v%

Retard mikroelemek:

  • Cink (Zn) 1,23 m/v%,
  • Mangán (Mn) 0,82 m/v%,
  • Réz (Cu) 0,41 m/v%,
  • Vas (Fe)0,2 m/v%
Vélemények