+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

Speedy™ Max AlgitZeon (20 liter)

Speedy™ Max AlgitZeon (20 liter)

Speedy™ Max AlgitZeon (20 liter)

Nettó: 11 120 Ft
(Bruttó: 14 122 Ft)
Egységár: Nettó: 556 Ft/l
(Bruttó: 706 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

A NÖVÉNYI ÉHEZÉS LEGJOBB ELLENSZERE: LOMBTRÁGYA + KONDICIONÁLÓ EGYBEN
Kapcsoljunk ötödik sebességbe extrém körülmények között is!
Harmonikus nitrogénellátással kondicionálja a növényállományt

Kiszerelés (liter)
20 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantaco
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

A Speedy™ Max AlgitZeon olyan egyedi összetételű lombtrágya, amelyben a mesterségesen kialakított tápelem-összetételt természetes hordozóanyagokkal kombináltuk, így a tápelemhatás maximális kiaknázása vált lehetővé. A Speedy™ Max AlgitZeon alapvetően egy nitrogén túlsúlyos lombtrágya, amit a mezo- és mikroelem készlet egyenlít ki, az ásványi összetevők a tápanyagok tartósabb felvehetőségét biztosítják. Az organikus összetevőknek köszönhetően nagy molekulájú szerves anyagok is jelen vannak a lombtrágyában. Ezek elsődleges előnye, hogy a növényi szöveten közvetlenül képesek bejutni, ezzel energiát spórolnak a növénynek, ami által fokozódik annak ellenállóképessége, a környezeti stresszel szembeni tűrése.


Mire ad megoldást?
Minden esetben kihagyhatatlan a technológiából, amikor valamilyen környezeti zavar akadályozza a tápanyagok felvételét. Ez lehet környezeti stressz vagy technológiából adódó pl. gyomirtás miatti hatás. A stresszhelyzetekben (pl. aszály, vagy belvíz, alacsony tápanyagszolgáltató talaj) a növénynek nem jut energiája a tápanyagfelvételre, ami visszaveti a fejlődésében. A Speedy™ Max AlgitZeon lombtrágya a legintenzívebb N-igényes időszakban mutatja a maximális tápanyaghatását, amikor a körülmények kedvezőtlenek a vegetatív fejlődéshez. Ekkor a nitrogén mellett a mikroelemek harmóniájára még jobban szükséges fókuszálni.
A 3 különböző nitrogénforma elnyújtott hatású, ellentétben a szilárd fejtrágyákkal tartósan képes biztosítani a jó tápelem-ellátottságot az intenzív növekedéshez.
Egyediségét az adja, hogy a hatóanyag-tartalom bejutását a természetes alginit és zeolit hordozó anyagok segítik. Azok a nagy belső felületeiken megkötik a mikroelemeket, így sokkal hatékonyabb lesz a felszívódásuk és tartósabb a hatásuk.
A lombon kijuttatott tápelemek közvetlenül és maradék nélkül érvényesülnek, nincsenek veszteségek, mint a szilárd formájú műtrágyáknál.
Speedy™ Max AlgitZeon lombtrágya mellett a terméspotenciál még akkor is jobb, ha éppen nem jól alakulnak az időjárási viszonyok.

 

Előnyei
A Speedy™ Max AlgitZeon lombtrágya nyújtott hatású nitrogént tartalmaz a szemcsés műtrágyákkal ellentétben.
Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek az intenzív növekedés fókuszában vannak.
Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük.
Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk.
Mikroelemei akkor is hatékonyak, ha a talajból nem lenne jó az ellátás.
Folyékony tápanyag-kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés.
A harmonikus tápanyag ellátottsággal elősegítjük az alaptrágyákkal kiadott makro- tápelemek jobb hasznosulását.
Egészséges, jól táplált növény kevesebb vízzel is jobb termésre képes, egyúttal kisebbek a növényvédelmi költségek is.

 

Miért hatékony?
A nitrogén a leglátványosabban ható tápelem, nagy adagú kijuttatása azonban megnyújtja, fellazítja a szöveteket, hirtelen megnő a gombás betegségek kockázata. Más lombtrágyákban általában csak egyféle nitrogénforma fordul elő, ennek hatása gyorsan lecseng. A Speedy™ Max AlgitZeon lombtrágya 3 különböző nitrogén formája azonnali és elnyújtott hatást egyaránt képes biztosítani, ezzel egyenletesebb az ellátás, elkerülhető a szövetek fellazulása. A mezo- és mikroelemek éppen azokat a tápelemigényeket pótolják, amelyekre külön gondot nem fordítunk, ezért gyakran rejtett, vagy látható tápanyaghiány-tüneteket előzhetünk meg. A mezo- és mikroelemek harmonikussá teszik a tápanyagellátást, ezzel hatékonyabb lesz a makroelemek beépülése. Az egyensúlyban lévő, harmonikusan ellátott növénynek jobb a stressztűrése, adott körülmények között alacsonyabb a vízigénye, emiatt kevesebb víz mellett is magasabb termésprodukcióra képes. Az ásványi kísérők olyan speciális összetevők, amelyek nagy belső felületeiken képesek megkötni a mikroelemeket, ezáltal sokkal hatékonyabb a mikroelemek bejutása, a növényi anyagcserét tartósan stimulálják, serkentik a többi tápanyag felvételét.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Bármilyen talajnál és bármely növénynél azokra a termesztési helyzetekre ajánljuk, amikor az intenzív növekedéshez a jó nitrogénellátás központi kérdés. Azonban a nagyobb adagú nitrogént mellőzni szeretnénk, hogy elkerüljük a betegségekre való fogékonyságot. Akkor is megkerülhetetlen a Speedy™ Max AlgitZeon lombtrágya használata, ha az intenzív növekedés alatt víz- és tápanyagellátottsági problémák lépnek fel, pl. túl sok vagy túl kevés a víz a gyökérzónában, vagy hideg, esetleg kötött a talaj és ez nehezíti a tápanyagokhoz való hozzáférést. Állománypermetezéshez ajánlott az intenzív növekedés időszakában, virágzás előtt. Ha más lombtrágyázást nem tervezünk, a Speedy™ Max AlgitZeon a vegetatív fejlődés alatt önmagában is képes a tápelem-harmóniát kialakítani, jól táplált és egészséges növénnyé tenni az egyébként egysíkúan, főleg nitrogénnel táplált növényeket.

Adatok
Tömeg
25 kg/db
Beltartalom

Összetétel:

  • Nitrogén (N) 24 m/m%,
  • Magnézium-oxid(MgO) 0,05 m/m%,
  • Kén-trioxid (SO3) 2,5 m/m%,
  • Bór (B) 0,06 m/m%,
  • Réz (Cu) 0,003 m/m%,
  • Vas (Fe) 0,08 m/m%,
  • Mangán (Mn) 0,001 m/m%,
  • Cink (Zn) 0,5 m/m%
Vélemények