+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

Radistart® S-Oil (20 liter)

Radistart® S-Oil (20 liter)

Radistart® S-Oil (20 liter)

Nettó: 12 360 Ft
(Bruttó: 15 697 Ft)
Egységár: Nettó: 618 Ft/l
(Bruttó: 785 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

INDULJON A TURBÓ AZ OLAJOS NÖVÉNYEK ALÁ!
A Radistart® S-Oil a hazai piacokon elérhető egyik legnagyobb kéntartalmú starter műtrágya: 3-szoros erővel támogatja az olajos növények kezdeti fejlődését.

Kiszerelés (liter)
20 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantaco
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Kiugróan magas vízoldható foszfortartalma a csírázás utáni jó átgyökeresedéshez elengedhetetlen. A kén+kalcium+cink+bór az olajos növényekhez igazodva már a vetőágyban beállítja a tápelemarányokat. A mikrogranulátumos forma az egyenletes kijuttatást és a gyors, könnyű hozzáférést teszi lehetővé. A Radistart® S-Oil starterkezelés a gyökérzóna ideális tápelem-ellátottságát biztosítja, ezért a vetés utáni korai szakaszban semmilyen gátló tényező nem foghatja vissza a fejlődést, nem kell plusz energiákat fordítani a tápelemekhez jutásért. Ha már a csírázásnál, kelésnél elhárítjuk az akadályokat, az nagyban elősegíti a gyors, robbanásszerű korai indulást, megalapozza az egyenletes, jó kondíciójú állományt. Az egészséges növények sokkal nagyobb termésprodukcióra képesek, jobban tűrik a stresszelt állapotot, kisebb terméskieséssel reagálnak a szélsőséges körülményekre. Az olajos növények ideális startere, emellett jótékonyan segíti minden szántóföldi és kertészeti kultúra indulását.

 

Mire ad megoldást?
A Radistart® S-Oil mikrogranulátumos starterezés minden esetben célszerű és hatványozottan megtérülő, amikor a csírázáshoz, keléshez vagy ültetéshez valamilyen kedvezőtlen körülmény áll fenn pl. hideg talaj, túl korai vagy késői vetés, rossz vízellátás, szűk vetésforgó, talajhiba, egyoldalú műtrágyázás. Az alaptrágyákkal ellentétben a Radistart® S-Oil starter műtrágya mikrogranulátum tápanyagai helyben és maradéktalanul érvényesülnek. A gyökérzet könnyen eléri, nem igényel többletenergiát a tápanyagokhoz való hozzáférés.
Ha öntözetlen a kultúra, az aszálytűrés fokozására a minél nagyobb és szerteágazóbb gyökérrendszer kialakítását kell serkenteni. Ehhez a Radistart® S-Oil magas vízoldható foszforkészlete kiváló gyökérstimuláló hatású, amivel a tápanyagok jobb hasznosítását is elérhetjük. A víz- és a tápanyagok jobb érvényesülése miatt további ráfordítások nélkül is nő a termés mennyisége, emellett pozitívan kihat a termés minőségére is.
Különösen ajánlott humuszban szegény talajokon, túlzottan meszes vagy sós termőhelyeken, gyökérgolyva megelőzésére, egyenetlen vízellátás esetén, túlzott környezeti stressznek kitett vagy nem kellő vitalitású állományokban, jobb telelés elősegítésére.
A Radistart® S-Oil kéntartalma nélkülözhetetlen az olajképzéshez, keresztes virágzatúaknál a fehérjék szintéziséhez. A repcének segít a jobb telelésben és az elfagyás ellen egyúttal a kénnel megalapozzuk a magasabb olajtartalmat. A repce és a napraforgó kifejezetten kénigényes, ami kulcselem a betegséggel szembeni ellenállás fokozásában. Ha kéntrágyázást egyébként nem végzünk, a Radistart® S-Oil maradéktalanul kiszolgálja a kezdeti szakasz kénigényét. Ha elhanyagoljuk a kénpótlást, az bizonyosan visszaveti a fejlődést.
A bórral és cinkkel jól ellátott növénynek fokozott a vitalitása, ezeknek a mikroelemeknek a mesterséges pótlása ma már a hazai talajoknál elengedhetetlen.
A savanyodó talajok kalciumháztartása leromlott, a Radistart® S-Oil kalciumkészlete a gyökérzónában képes kialakítani az egészséges kalcium szintet. A termék kalciumtartalma azonnal hasznosuló, vízoldható forma, a gyökérzetet védi, a gyökérszőrsejtek osztódásához elengedhetetlen. A gyökérzet közelében olyan talajállapotot teremt, ami segít elkerülni a gyökérgolyvát.
A Radistart® S-Oil starter műtrágya megalapozza a talaj későbbi tápanyag- és vízszolgáltatását, javítja a talajhigiéniát és csökkenti a stresszhatások miatti terméskiesést.

 

Előnyei
A Radistart® S-Oil starter műtrágya olyan gyári formulázott termék, amely a szitálmányokkal szemben folyamatos, időzített és egyenletes tápanyagleadást biztosít.
A gyártott szemcsék felületi szilárdsága nagyobb, ezért nem porolódnak, nem koptatják el, nem dugítják el a kijuttató elemeket. Gyorsabb menetsebességű vetést is lehetővé tesznek!
Termékeink speciális kötésekben és formulációban kerülnek forgalomba, ennek köszönhetően a benne lévő tápelemek jobban hasznosulnak, kisebbek lesznek a talajban a veszteségek. Elősegíti az alaptrágyákkal és fejtrágyákkal kiadott makro tápelemek jobb hasznosulását.
A korai fejlődéshez szükséges tápelemeket ideális összetételben biztosítja, a jobb állományindulással növényvédelmi költségek is megtakaríthatók.

 

Miért hatékony?
A Radistart® S-Oil mikrogranulátumot közvetlenül a magágyba dolgozzuk be, így könnyen elérhető, rögtön felvehető tápanyagokkal tudjuk tökéletesen lefedni a repce, napraforgó, káposztafélék kezdeti szükségletét. A kifejezetten magas vízoldható foszfortartalom a nagy felvevőképességű hajszálgyökérrendszer kialakítását segíti, mellette a kisebb arányú nitrogén az éppen induló növény korai igényeihez elegendő. A cinktartalom a hazai talajoknál jellemző cinkhiányt pótolja. A kalcium az egyre savanyodó talajainkban a mész pótlására szolgál, egyúttal védi a gyökérzetet a gyökérgolyva ellen. A jó kénellátással nem csak a talajok kénhiányát enyhítjük, hanem megalapozzuk a magasabb olajtartalmat is. A bórral együtt a jó kénellátás elősegíti a jobb virágdifferenciálódást, az erősebb virágszerveket, egyúttal megelőzhetők a mikroelemhiány okozta betegségek. Az olajos növények mellett az egyéb szántóföldi és kertészeti kultúrákra is kiváló starter.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Bármilyen talajnál és bármilyen kultúrában megtapasztalható a starter hatása, a kezdeti fejlődést jótékonyan segíti akkor is, ha nem ideálisak a körülmények.
Szántóföldi kultúrákra vetéssel egy menetben, vagy kelés után sorközre kijuttatva és bedolgozva a talajba. Kertészeti kultúrákban szabadföldön és zárt termesztő berendezésben egyaránt használható, vetéssel, ültetéssel egy menetben kijuttatva, vagy felületkezeléssel 5-6 cm mélységben bedolgozva, vagy a palánták tövenkénti kezelésével a gyökérzethez juttatva. Palántanevelő közegbe is bekeverhető, illetve álló kultúrák telepítésénél az ültető gödörbe szórva, később a törzs köré juttatva.

Adatok
Tömeg
25 kg/db
Beltartalom

Makroelemek
Nitrogén (N) 7 m/m%, Foszfor-pentoxid (P2O5) 30 m/m%
Mezoelemek
Kén-trioxid (SO3) 20 m/m%, Kálcium-oxid (CaO) 14 m/m%
Mikroelemek:
Bór (B) 0,5 m/m%, Cink (Zn) 0,9 m/m%

Vélemények