+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

Radistart® Fl Basic (20 liter)

Radistart® Fl Basic (20 liter)

Radistart® Fl Basic (20 liter)

Nettó: 10 700 Ft
(Bruttó: 13 589 Ft)
Egységár: Nettó: 535 Ft/l
(Bruttó: 679 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

JÓL IDŐZÍTETT FOSZFOR AZ EGYSÉGES VIRÁGZÁSÉRT!
Lomb vagy termés? Radistart® Fl Basic, a mérleg nyelve.

Kiszerelés (liter)
20 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantaco
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

A Radistart® Fl Basic különösen nagy hatékonyságú folyékony foszfortúlsúlyos levéltrágya, amely az intenzív növekedési szakaszban képes megalapozni a biztos termésképzést. Másodlagos összetevője a könnyen felvehető nitrogén, azonnal beépíthető formában. A foszforhangsúlyos növekedési időszakokra a makrotápelem arányok kialakítását tökéletesen képes megoldani. A Radistart® Fl Basic levéltrágyázásnak különösen akkor van szakmai megalapozottsága, ha a vegetatív fejlődés beindítására egyoldalú nitrogén-fejtrágyázást alkalmaztunk. A termék a magas foszforarány mellett a teljes mikroelemsort is tartalmazza, ezzel hiánytalanul kiszolgálja a virágzás és termésképzés igényeit. A mikroelemek mellett a jelentős arányú kén összetevő az olajos növények extra kénigényét pótolja. A harmonikus tápanyagellátás nagyon jól besegít a növényvédelembe is, lecsökkenti a betegségre való fogékonyságot.

 

Mire ad megoldást?
A foszfor a növények tápanyag-utánpótlása során a 2. legfontosabb tápelem. A talajban a foszfor természeténél fogva alacsony felvehető készlettel rendelkezik, ez is csak optimális talajviszonyok mellett felvehető. Ha bármilyen körülmény kedvezőtlenül alakul, vagy egyébként is szegény foszforban a talaj, akkor óhatatlanul ellátási zavar áll be. Savas vagy lúgos kémhatású talajban a foszfor a növények számára nem mindig áll rendelkezésre felvehető formában, amikor a virágzási szakban kifejezetten magas igény jelentkezik. A túl magas hőmérséklet, a hideg vagy száraz, esetleg tömörödött talaj szintén akadályozza a hozzáférést. Az alaptrágyaként kijuttatott granulált foszforműtrágyák hatóanyagának csupán 20%-a érvényesül a kijuttatás évében, a szemcsés foszfor az azonnali igényt nem tudja kielégíteni, gyenge a hatékonysága, kevés jut el a célterületekre, sok veszteséggel kell számolni.
A virágzásnak és a jó megtermékenyülésnek megvannak a sajátságos tápanyagigényei és a környezeti optimum értékei. Ha ezektől túl nagy az eltérés, a növény a vegetatív szakaszból nem tud átfordulni a generatív szakaszra, ez pedig nélkülözhetetlen a termés kialakításhoz.
A Radistart® Fl Basic levéltrágya éppen olyan N/P aránnyal rendelkezik, amely elegendő a termésdifferenciálódás energiaigényes folyamataihoz. A termékben a mikroelemkészlet úgy került kialakításra, hogy a nitrogénes túlsúlyt ellensúlyozza, de minden tápelemigényt kielégítsen erre az érzékeny időszakra.
Bevethető túlfejlett állományok regulátorozására is, virágzás elősegítésére, egyoldalú nitrogénezés ellensúlyozására.
A Radistart® Fl Basic levéltrágya legnagyobb szerepe abban áll, hogy a folyékony, azonnal felvehető foszfornak köszönhetően jobb termésdifferenciálódás érhető el akkor is, ha kedvezőtlenek a körülmények. A kezelés nyomán egyöntetűbb lesz a virágzás, a fejlettebb virágszervekkel biztosabb a kötődés, homogén állományban könnyebb a betakarítás, kisebbek a veszteségek. Nagyobb a terméspotenciál még akkor is, ha éppen nem kedvezően alakulnak az időjárási viszonyok.
A Radistart® Fl Basic levéltrágya kiegyensúlyozza a nitrogénezés hatását, a szövetszerkezet kompaktabb, nehezebben átjárható lesz a károsítók számára.

 

Előnyei
A Radistart® Fl Basic levéltrágya azonnal hasznosuló foszfort tartalmaz a szemcsés műtrágyákkal ellentétben.
Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek a generatív szakaszban fókuszba kerülnek, egyéb mikroelemes kezelés nem szükséges.
Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de ellenőrizzük előzetesen a jó keveredést.
Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk.
Mikroelemei akkor is hatékonyak, ha a talajból nem lenne jó az ellátás.
Minden esetben nélkülözhetetlen, ha külön nitrogénes fejtrágyázás történt.
Lecsökkenthetők a növényvédelem költségei.

 

Miért hatékony?
A termékre jellemző különleges N/P aránya, ami közel 1:2-höz. Ez az arány akkor ideális, amikor a növény még intenzíven a vegetatív növekedésben van, majd a levélfelület maximalizálása után a generatív szervek kialakítása következik. Ha a vegetatív folyamat túlsúlyba kerül, az a termés mennyiségére és minőségére egyaránt kihat. Az intenzív növekedést többnyire nitrogén fejtrágyával serkentjük, ha ezt túl nagy adagban vagy megkésve juttatjuk ki, az a generatív produkciót késlelteti, csökkenti. A vegetatív túlsúlyt környezeti tényezők is kiválthatják. A vegetatív folyamatok generatív irányba fordítását foszfor túlsúllyal segíthetjük elő, erre a leggyorsabb megoldás a vízben oldott foszfor kijuttatása. A generatív szakaszt a mikroelemek is támogatják, kialakítják a virágzáshoz nélkülözhetetlen tápelem harmóniát, aktiválják az energiatermelő enzim folyamatokat. Ezek hiánya a termésképzésben okozza a legnagyobb zavart. A tápanyagokkal egyensúlyban ellátott növénynek nem lazulnak fel a szövetei, jobb a betegség ellenállósága, elkerülik a szúró-szívó szájszervű kártevők.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Bármilyen talajra és bármilyen kultúrára kijuttatható, inkább a növényi fejlettségéhez szükséges igazítani a kijuttatást. Az intenzív növekedés időszakában a legoptimálisabb a kezelés, nitrogénes fejtrágya után, vagy ha a vegetatív fejlődési szakaszban korai hőség vagy erőteljes lehülés jelentkezne, túl vizes/ túl hideg/tömörödött vagy túlöntözött állományban. Alkalmas olyan talajoknál is, ahol foszforból közepes vagy gyenge az ellátottság, savanyú vagy meszes kémhatású talajokon, stresszelt állományokban. A kijuttatás a termésnövelés kezdeti időszakában még megismételhető, ekkor már a szemtelítődést fogja elősegíteni. Ajánlott dísznövények virágzásának serkentésére, túlfejlett állomány regulátorozására, őszi káposztarepce elágazódásának serkentésére vagy kalászosok bokrosodásának elősegítésére.

Adatok
Tömeg
25 kg/db
Beltartalom

Összetétel:

  • Nitrogén (N) 7,9 m/m%,
  • Foszfor (P) 6,5 m/m%,
  • Foszfor-pentoxid (P2O2) 15 m/m%,
  • Bór (B) 0,012 m/m%,
  • Réz (Cu) 0,002 m/m%,
  • Vas (Fe) 0,023 m/m%,
  • Mangán (Mn) 0,011 m/m%,
  • Molibdén (Mo) 0,001 m/m%
Vélemények