+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

Radistart® FL+Bór (20 liter)

Radistart® FL+Bór (20 liter)

Radistart® FL+Bór (20 liter)

Nettó: 12 580 Ft
(Bruttó: 15 977 Ft)
Egységár: Nettó: 629 Ft/l
(Bruttó: 799 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

HOGY BEINDULJON A VEGETATÍV MOTOR!
A jó terméshez a jó gyökérzetet a Radistart® FL+Bór garantálja.

Nehéz helyzetekben van igazán elemében

Kiszerelés (liter)
20 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantaco
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

A Radistart® FL+Bór (EK-műtrágya) az egyik leghatékonyabb, vízoldható formájú, foszfor túlsúlyos folyékony lombtrágya. Másodlagos összetevője a könnyen felvehető nitrogén, ami azonnal beépíthető, amint a gyökérműködés fokozódik. A bór, réz és molibdén kiegészítő elemek, a termésképzés folyamataihoz biztosítják a többletenergiát. A készítmény minden olyan fejlődési szakaszban ajánlott, amikor a jó foszforellátás kerül középpontba és a talaj nem képes elegendő tápanyaggal ellátni a növényt. Különösen az intenzív növekedés beindításához, valamint a virágzás, termékenyülés időszakának extra igényeihez igazított összetételű folyékony tápanyag. Állomány permetezéshez ajánlott a foszforellátásra érzékeny időszakokban.

 

Mire ad megoldást?
Minden esetben látványos és meggyőző eredményt ad, amikor valamilyen kedvezőtlen körülmény gátolja a töretlen fejlődést. Ez lehet környezeti stressz vagy technológiából adódó pl. gyomirtás miatti hatás.
A növényi fejlődésben két olyan időszak van, ami nagyon érzékeny a jó foszforellátásra. Mindkét időszak olyan mértékben kihat a termésre, hogy foszfor hiányában a terméscsökkenés elkerülhetetlen. Az első időszak a begyökeresedés, a második foszforigényes szakasz a virágzás, megtermékenyülés.
A talajban a foszfor természeténél fogva csak alacsony felvehető készlettel rendelkezik, ez is csak optimális talajviszonyok mellett felvehető. Ha bármi körülmény kedvezőtlenül alakul, vagy egyébként is foszforban szegény a talaj, akkor óhatatlanul ellátási zavar áll be. A foszfor a talajban szinte mozdulatlan, ezért a lassan fejlődő gyökerek nem képesek elérni a tartalékokat. Savas vagy lúgos kémhatású talajban a foszfor a növények számára felvehetetlen formában lekötődik. A hideg vagy száraz, esetleg tömörödött talaj szintén akadályozza a hozzáférést. A granulált foszforműtrágyák hatóanyagának csupán 20%-a érvényesül a kijuttatás évében, a szemcsés foszfor az azonnali igényt nem tudja kielégíteni, gyenge hatékonyságú.
A Radistart® FL+Bór legnagyobb szerepe abban áll, hogy a folyékony, azonnal felvehető foszfornak köszönhetően a gyökerek jobban átszövik a talajt. A nagyobb gyökértömeg és megnövekedett gyökérfelület sokkal jobb tápanyag- és vízszolgáltatást biztosít, több virágot tud kinevelni a növény még stresszelt helyzetben is. Nagyobb a terméspotenciál még akkor is, ha rosszul alakulnak az időjárási viszonyok.

 

Előnyei
A Radistart® FL+Bór folyékony műtrágya azonnal hasznosuló foszfort tartalmaz a szemcsés műtrágyákkal ellentétben.
Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek a gyökeresedéskor és a termésképzéskor fókuszban vannak.
Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük.
Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk.
Mikroelemei akkor is hatékonyak, ha a talajból nem lenne jó az ellátás.
Folyékony tápanyag-kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés.
A gyorsabb gyökérnövekedés elősegíti az alaptrágyákkal és fejtrágyákkal kiadott makro tápelemek hasznosulását.

 

Miért hatékony?
Ha a talaj vagy a klíma visszafogja a növény fejlődését, ez a stressz a tápanyagellátásban zavart, végső soron terméskiesést eredményez. A kedvezőtlen körülmények a gyökérzet fejlődését és az energiatermelő folyamatokat blokkolják le. A folyékony műtrágya központi tápeleme a foszfor, ami levélen keresztül kijuttatva a növényben gyorsan mozog, elindítja a gyökércsúcs osztódását, majd az elágazódások kifejlődését. A nagyobb gyökérfelület és a megemelt foszforkoncentráció lehetővé teszi az energiatermelő folyamatok beindítását. Az így előállt többletenergia beindítja a vegetatív folyamatokat, ami látványos kezdeti fejlődésben, majd egy stabil, erőteljes állományban mutatkozik meg. A kiegészítő mikroelemek a jó gyökeresedés mellett a generatív folyamatokat erősítik: a kalászosok bokrosodását, a repce elágazódását és általában a jó virág differenciálódást.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Bármilyen talajra megfelelő. Ajánlott foszforellátásra érzékeny fejlődési szakaszokban beilleszteni a technológiába, illetve ha stresszelt a növény: pl. fagyok után, hideg, erősen kötött, tömörödött, nehezen melegedő talajoknál, belvíz után vagy aszályos időszakban, foszforból közepes vagy gyenge ellátottságnál, savanyú vagy túl meszes talajokon, stressz kezelésre gyomirtással vagy regulátorozással együtt.

Adatok
Tömeg
25 kg/db
Beltartalom

Összetétel:

  • Összes nitrogén N 7,2 m/m%
  • Foszfor-pentoxid P2O5 21,6 m/m%
  • Bór B 0,95 m/m%
  • Réz Cu 0,047 m/m%
  • Molibdén Mo 0,23 m/m%
Vélemények