+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

PlantaShot Zöld Ász (20 liter)

PlantaShot Zöld Ász (20 liter)

PlantaShot Zöld Ász (20 liter)

Nettó: 19 260 Ft
(Bruttó: 24 460 Ft)
Egységár: Nettó: 963 Ft/l
(Bruttó: 1 223 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Adjunk zöld utat az immunerősítésnek

Regeneráló levéltrágya stresszes helyzetekre

Mikroelemekkel dúsított NPK, a „folyékony humusz”

Kiszerelés (liter)
20 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantaco
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

A jelentős makroelem tartalom mellett kiválóan hasznosuló rezet, cinket, bórt, mangánt, vasat tartalmaz, a huminsavakra jellemző szerkezetben. A különleges komplex képző elősegíti a hatékony felszívódást, ezáltal a kezelés következtében látványosan javul a növény vitalitása, pozitívan kihat a termés mennyiségére, javítja annak minőségét. Kiemelkedő tulajdonsága, hogy a kezeléssel fokozható a vízhasznosítás és az aszálytűrés. Védi a növényeket a káros UV sugárzás ellen, meghosszabbítja a termés eltarthatósági idejét. Növeli a termesztésben használatos növényvédőszerek hatékonyságát, ezzel csökken a permetezési igény, kevesebb a felhalmozódó szermaradvány. Az integrált szemléletű, környezetre is figyelmet szentelő termesztésben nélkülözhetetlen hatású készítmény.

 

Mire ad megoldást?
A PlantaShot Zöld Ászt minden esetben célszerű beépíteni a technológiába, amikor valamilyen környezeti zavar akadályozza az egyenletes fejlődést. Ez lehet környezeti stressz vagy technológiából adódó pl. nem ideális talajállapot, gyomirtás vagy növényvédelmi probléma.
A stressz helyzetekben (pl. aszály, vagy belvíz, káros UV, alacsony tápanyag szolgáltató talaj, károsító felszaporodása stb.) a növénynek nem jut energiája a tápanyagok felvételére, ami visszaveti a fejlődésében. A humuszjellegű kelátképző közvetlen katalizátor a sejtlégzési folyamatokban, így több energia válhat szabaddá a sejtekben. Ezen alapszik általános biostimulátor hatása, amely a növény teljes anyagcsere rendszerére kihat.
A PlantaShot Zöld Ász fokozza a gyökérnövekedést, megnöveli a gyökérhosszúságot, elősegíti a másodlagos gyökerek fejlődését, stimulálja a víz- és tápanyagok intenzívebb felvételét a talajból. A nagyobb és fejlettebb gyökérzet hatékonyabb vízhasznosítást, fokozottabb aszálytűrést biztosít a növényeknek.
A kezelésnek köszönhetően javul a környezeti stresszel szembeni tűrése (pl. fagykár, belvíz, jégverés, káros UV sugárzás stb.) Stresszelt állapotban jobb lesz a növény regenerálódása, a PlantaShot Zöld Ász levéltrágya kezelés megerősíti az egyébként ilyenkor meggyengült ellenálló képességet. A víz- és a tápanyagok jobb hasznosulása miatt nő a termés mennyisége, emellett pozitívan hat a termés minőségére is, javul annak eltarthatósága.
Termelői tapasztalatok hosszabb virágzást és jobb kötődést, kisebb fagykárt, jobb regenerálódó képességet, jobb beltartalmi mutatókat (szín, íz, cukor tartalom) igazoltak.
A termesztési gyakorlatban elterjedt egyoldalú, nitrogén központú növénytáplálás mellett hamar kialakulnak hiánytünetek, ezek jellegzetes levélelváltozások formájában is megmutatkoznak. A PlantaShot Zöld Ász hatékony megoldás a hiányos táplálás miatti terméskiesés kiküszöbölésére.

 

Előnyei
A PlantaShot Zöld Ász humuszjellegű molekulákba csomagolva hordozza a mikroelemeket, ezzel sokkal hatékonyabb a bejutása a sejtekbe,
Azokat a mikroelemeket tartalmazza, amelyek a stressz helyzetekben szükséges élettani folyamatokat támogatják,
Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük,
Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel jól összehangoljuk,
Mikroelemei sokkal hatékonyabbak, mintha a talajból kellene felvenni,
A mikroelemek hatékony bejutása a sejtben hormonszerű hatást vált ki, ezért nem csak tápanyag, hanem regeneráló, immunerősítő hatású,
A harmonikus tápanyag ellátottsággal elősegítjük az alaptrágyákkal kiadott makro- tápelemek jobb hasznosulását,
Egészséges, jól táplált növény kevesebb vízzel is jobb termésre képes, egyúttal kisebbek a növényvédelmi költségek is.

 

Miért hatékony?
A PlantaShot Zöld Ász mikroelemekkel dúsított NPK folyékony levéltrágya, ami tápanyag + bioaktivátor + immunerősítő 1 készítményben
A 20 % NPK hatóanyag tartalom az intenzív növekedést támogató tápelem arányokat biztosítja. A termék különlegessége, hogy speciális humuszjellegű molekulák hordozzák a mikroelemeket, ezzel jelentősen javul azok felszívódása. A kelátképző közvetlenül a sejtmembránon juttatja át a mikroelemeket, ott hormonszerű aktivitással rendelkezik a biokémiai szabályozó folyamatokra. Az egyedülálló formuláció nem csak harmonikus tápelem kiegészítést biztosít, hanem a bioaktív komplex molekulák pozitívan hatnak a vegetatív és generatív növekedésre egyaránt. Kiemelkedő tulajdonsága, hogy általa hatékonyabb a vízhasznosítás, fokozódik az aszálytűrés, természetes belső védekezést épít fel a környezeti stressz ellen. Réztartalma kifejezetten magas a versenytermékekhez képest, ami általános fertőtlenítő hatást biztosít az élettani folyamatok serkentése mellett.


Milyen talajokra és mikor ajánlott?
A PlantaShot Zöld Ászt bármilyen talajnál és bármely növénynél azokra a termesztési helyzetekre ajánljuk, amikor a talaj vagy a környezet/időjárás nem biztosít ideális termesztési feltételeket. A stressz visszafogja a növényi fejlődést, akadályozza a kiadott tápanyagok és a még tartalékolt vízformák hasznosulását. Amikor a termesztési kockázat mennyiségi és minőségi szempontból is magas és a stressz tényezőt nem tudjuk elhárítani.
Különösen ajánlott humuszban szegény talajokon, túlzottan meszes vagy sós termőhelyeken, vasklorózis megelőzésére, egyenetlen vízellátás esetén, túlzott környezeti stressznek kitett vagy nem kellő vitalitású állományokban, jobb telelés, erőteljesebb tavaszi indulás elősegítésére. Ajánlott a terméshozás szakaszában is, a mennyiségi és minőségi termés elősegítésére, a tárolhatóság fokozására.

Adatok
Tömeg
25 kg/db
Beltartalom

Makroelemek:

  • N 8 m/m%, 
  • P2O5 5,5 m/m%, 
  • K2O 7,5 m/m%

 

Mikroelemek*:

  • Bór (B) 0,01 m/m%, 
  • Réz (Cu) 0,002 m/m%, 
  • Vas (Fe) 0,02 m/m%, 
  • Mangán (Mn) 0,01 m/m%, 
  • Molibdén (Mo) 0,001 m/m%, 
  • Cink (Zn) 0,9 m/m%

 

*Kelátképző: EDDHSA (C18H20O12N2S2)

Vélemények