+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

PlantaMix Plusz (20 liter)

PlantaMix Plusz (20 liter)

PlantaMix Plusz (20 liter)

Nettó: 21 120 Ft
(Bruttó: 26 822 Ft)
Egységár: Nettó: 1 056 Ft/l
(Bruttó: 1 341 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

A teljes mikroelemigény pótlására! A plusz, ami még hiányzik a tökéletes fejlődéshez.

Kiszerelés (liter)
20 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantaco
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Extra mikroelemes lombtrágya A-tól Z-ig
A PlantaMix Plusz olyan mikroelem keverék, amely a legfontosabb szántóföldi és kertészeti kultúrák teljes mikroelem igényének pótlására alkalmas. Talajaink mikroelem készlete az utóbbi időkben drasztikusan lecsökkent, a lúgos kémhatású, illetve könnyű homoktalajoknak még gyengébb a mikroelem szolgáltató képessége. A szerves trágya anyagok csökkent visszapótlása szintén mikroelem hiányhoz vezet. A kultúrnövény jó kondíciójához, stressz tűréséhez kielégítő mikroelem ellátás is szükséges, ezzel biztosíthatjuk az enzimek helyes működését, ami a termés mennyiségére és minőségére egyaránt kihat. Egyedüli lombtrágya megoldás arra az esetre, ha NPK műtrágyákon kívül mást nem juttatunk ki.

 

Mire ad megoldást?
A jó mennyiségi és minőségi terméshez kielégítő mikroelem ellátás is szükséges. Legtöbbször a talaj tápanyag készletei nem tudnak minden tápelemből megfelelő szintű és folyamatos ellátást biztosítani, ezért kiegészítésként lombtrágyákat alkalmazzunk. A lombtrágyázásnál nincsenek veszteségek a szilárd fejtrágyázáshoz képest, sokkal jobb, biztonságosabb a hasznosulás, az azonnal felvehető, könnyen mozgó formák gyors és hatékony beépülésre képesek.


A PlantaMix Plusz egy kifejezetten magas mikroelem tartalmú levéltrágya a hazai piacon. Azoknak a kultúráknak a speciális igényét is képes kielégíteni, amelyek egyes mikroelemekből magas szintű ellátást igényelnek.
Vastartalma feltűnően magas más mikroelemes lombtrágyákhoz képest. A vasnak fontos szerepe van a fotoszintézisben és a nitrogénbeépítés folyamataiban. Hiánya esetén a levelek kivilágosodnak, a termőképesség lecsökken. A talajban általában felvehetetlen sók formájában található, amelyet a növény csak nagy energia befektetéssel képes hasznosítani, ezért fontos a PlantaMix Plusz azonnal felvehető folyékony levéltrágya használata.
Mangán tartalma szabályozza a vas működését a növényben, csökkenti a gabonák megdőlésének veszélyét. Fontos, hogy a mangánhiány tünetei általában meszezett talajon jelentkezhetnek, mert a lúgos kémhatás akadályozza a mangán felvételét.


A cink a növények intenzív növekedéséért felel, hiányában törpenövés, aprólevelűség alakulhat ki. A cink a talaj felső rétegében erősen kötődik, ezért a mélyebben gyökerező növények gyakran szenvednek cinkhiánytól.
A réz enzimek alkotórészeként a termésképzésben főszereplő. Hiányában a virágzás és termésképzés elmarad. Kifejezetten érzékenyek a rézhiányra a gabonafélék és a gyümölcsfák.


A molibdén a növény nitrogén anyagcseréjéhez fontos, hiányában a nitrát felhalmozódik a növényben. Hiánytünetei a nitrogénéhez hasonlóak. A jó molibdénellátás még kedvezőtlen körülmények között is nedvesen tartja a bibét, ezért jobb lesz a terméskötődés a száraz időszakok ellenére is.
A bór fokozza a sejtfalak stabilitását, befolyásolja az anyagcserét, serkenti a virágpollen csírázását és a pollentömlő növekedését, ezáltal fokozza a terméskötődést. Hiányában a virágképzés akadályozott, súlyos anyagcserezavarok jelentkezhetnek.
A PlantaMix Plusz minden esetben jótékony hatású a vegetatív/generatív egyensúly beállításához, az egyoldalú, nitrogéntúlsúlyos táplálás ellensúlyozására.

 

Előnyei
A PlantaMix Plusz azonnal hasznosítható mikroelemeket tartalmaz a talaj bizonytalan és egyenetlen szolgáltatásával szemben.
Éppen abban a formában tartalmazza a mikroelemeket, amelyet a növény közvetlenül képes hasznosítani. Hatására nagyobb lesz a hozam, a beltartalmi mutatók javulnak, nagyobb lesz a növény környezeti stressz tűrése.
Növényvédelmi kezeléssel egy menetben, de akár oldott nitrogén műtrágyával vagy tápoldatozásnál öntözővízzel együtt is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük,
Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel vagy más folyékony műtrágyákkal összehangoljuk,
A PlantaMix Plusz mellé más egyéb mikroelemes kiegészítés már nem szükséges. Ismételt kezeléssel egyes növényfajok extra igénye is kielégíthető.
Folyékony tápanyag-kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés.

 

Miért hatékony?
A harmonikus növényi fejlődéshez a makro- és mezoelemeken túl a mikroelemek is nélkülözhetetlenek. A PlantaMix Plusz egy olyan speciális mikroelem keverék lombtrágya, amelynek összetétele, az egyes elemek egymáshoz viszonyított arányai a hazai kertészeti- és szántóföldi kultúrnövények mikrotápanyag igénye alapján került kialakításra. Hazai talajaink mikroelem szolgáltatása az elmúlt évtizedekben óriási mértékben lecsökkent, illetve a talajok kedvezőtlen pH változása is nehezíti a felvételüket, elengedhetetlen, hogy hatékonyan, lombon keresztül pótoljuk ezeket a növények számára. Ezek a mikroelemek ugyan kis mennyiségben szükségesek, de az életfolyamatokhoz elengedhetetlenek. A PlantaMix Plusz lombtrágya vegetációban történő többszöri alkalmazásával nem csak a mikroelem hiánytünetek előzhetőek meg, de a harmonikus tápanyag-ellátás következtében a termés minőségének javulása és a termésmennyiség növekedése is várható.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Minden talajra és minden kultúrára ajánlható, amikor nem biztosított a kielégítő mikroelem ellátás a talajból vagy kifejezetten igényes valamelyik mikroelemre az adott kultúra. A jó mikroelem ellátást a szántóföldi és kertészeti kultúrák egyaránt meghálálják. Feltétlenül szükséges a PlantaMix Plusz alkalmazása a gyenge, vagy aránytalan mikroelem szolgáltatást nyújtó szélsőséges talajokon, mint homokon vagy erősen kötött, nagy agyagtartalmú vagy 1%-nál több meszet tartalmazó lúgos kémhatású talajokon, intenzíven öntözött/tápoldatozott kultúráknál vagy tartósan száraz időjárási viszonyok között, egyoldalú nitrogéntrágyázás után. Optimális kijuttatása még az intenzív vegetatív fejlődés végén, virágzás kezdetén van, termésérés időszakáig több alkalommal ismételve. A PlantaMix Plusz lombtrágya nem csak termésnövelő hatású, serkenti a fehérje és szénhidrát képződést, növeli a stressz tűrést, javítja a termés minőségét, eltarthatóságát.

Adatok
Tömeg
25 kg/db
Felhasználási javaslat
  • 1-1,5 l/ha elegendő egy alkalomra,
  • ami növényvédelmi kezeléssel egy menetben is kijuttatható, ezt azonban előzetes keverési próbával ellenőrizzük.
  • Tápoldatozott zöldség- és dísznövény kultúráknál öntözővízhez keverve 10–14 naponta mikroelem kiegészítésnek kiváló.
Beltartalom

Összetétel:

  • Bór (B) 0,24 m/m%,
  • Mangán (Mn) 0,96 m/m%,
  • Molibdén (Mo)0,06 m/m%,
  • Vas (Fe) 2,16 m/m%,
  • Cink (Zn) 0,18 m/m%,
  • Réz (Cu) 0,12 m/m%
Vélemények