+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

PlantaKáli (20 liter)

PlantaKáli (20 liter)

PlantaKáli (20 liter)

Nettó: 24 000 Ft
(Bruttó: 30 480 Ft)
Egységár: Nettó: 1 200 Ft/l
(Bruttó: 1 524 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Extra kálium, ahogyan a növénynek a legjobb

Kiszerelés (liter)
20 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantaco
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

A PlantaKáli egy természetazonos káliumforrás, amely minden élettani folyamatban segít az elengedhetetlen kálium pótlásában. Élettani hatása összetett, pozitívan hat a fotoszintézisre, a víz- és energia háztartásra, a termés minőségére, betegség ellenállóságra, stressztűrésre, fagytűrésre. Különösen a generatív szakaszban nagy a kálium igény, ezért még virágzás előtt célszerű megkezdeni a PlantaKáli lombtrágya adagolását és a termés érés időszakáig több alkalommal javasolt a kijuttatása, növényvédelmi kezelésekkel is kombináltan. Egyedüli lombtrágya megoldás arra az esetre, ha nitrogén nélkül szeretnénk káliumot kijuttatni.


Mire ad megoldást?
A jó mennyiségi és minőségi terméshez adott növényfajnak adott fenológiai fázisához igazított specifikus tápanyag ellátás szükséges. Legtöbbször a talaj tápanyag készletei nem tudnak minden tápelemből kielégítő szintű és folyamatos ellátást biztosítani, ezért kiegészítésként lombtrágyákat alkalmazzunk. A lombtrágyázásnál nincsenek veszteségek a szilárd fejtrágyázáshoz képest, sokkal jobb, biztonságosabb a hasznosulás, az azonnal felvehető, könnyen mozgó formák gyors és hatékony beépülésre képesek
A PlantaKáli egy kifejezetten magas kálium tartalmú levéltrágya a hazai piacon, amely a káliumot szerves formában tartalmazza, ami azonnali beépülésre képes, kifejezetten a kálium igényes kultúrák számára kifejlesztve.
A kálium a generatív virágszervek differenciálódását támogatja, nagyobb, kiteltebb virágok képződnek, jobb lesz az elágazódás, segíti a szemkitelítődést, javítja az ezerszem tömeget, ezzel együtt javul a hozam is. Fokozza a termésérést, jobb lesz a színeződés, egyenletesebb az érés, javul a cukortartalom, íz- és aroma anyagokban gazdagabb lesz a zöldség-gyümölcs termény.
A PlantaKáli különlegessége más kálium túlsúlyos lombtrágyákkal szemben, hogy a szerves kötésű kálium azonnal beépül, nem alakul ki ionantagonizmus más kationokkal szemben. Ezzel a kalcium/magnézium hiánytünetek elkerülhetők, jobb lesz a tárolhatóság, pulton tarthatóság, az alma keserűfoltossága „sztippesedése” is elkerülhető.
A PlantaKáli kezelések felerősítik a szövetállományt, ez pozitívan hat a gombák- és baktériumok elleni védekezésre, kisebb lesz a fogékonyság kórokozókkal szemben.
A PlantaKáli kizárólagos megoldás akkor is, ha nitrogén nélkül akarunk káliumot kijuttatni.
Minden esetben jótékony hatású a vegetatív/generatív egyensúly beállításához, az egyoldalú, nitrogén túlsúlyos táplálás ellensúlyozására.

Előnyei
A PlantaKáli azonnal hasznosítható szerves káliumot tartalmaz a szemcsés műtrágyákkal ellentétben,
Éppen olyan formában tartalmazza a káliumot, amit a növény magának is előállít, ezért azonnali hasznosulásra képes. Hatására jobb lesz az ezerszem tömeg, nagyobb a hozam, a beltartalmi mutatók javulnak, fokozódik az olajképzés.
Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük,
Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk,
A PlantaKáli akkor is hatékony káliumforrás, ha a talajból nem lenne jó az ellátás.
Folyékony tápanyag kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés.

 

Miért hatékony?
A PlantaKáli a szövetekben gyorsan mozog és mobilizálja az idősebb szövetekben lekötődött káliumot illetve az oxalát formában lekötődött kalcium egy részét is, így nem csak a termésképzéshez szükséges káliumszint lesz optimális, hanem a kalcium is könnyebben jut el a hajtásokba és a termésbe. Jellemző, hogy a kálium felvétele a virágzás kezdetétől intenzívebb, és a legtöbb kálium a termésben található. A felvétel csúcsa általában a termésérés kezdetén van, ekkorra kell elérni a legjobb kálium ellátottságot. Ezzel biztosíthatjuk a legjobb termés minőséget, szállíthatóságot, tárolhatóságot. Ezért a PlantaKáli-t még a virágzás kezdetén kell elkezdeni alkalmazni egészen a termésérés időszakáig több alkalommal ismételve. Folyton érő növényeknél az első virágzástól kezdhetjük a kezelést és a szedések befejezéséig 7-10 naponta ismételjük.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Minden talajra és minden kultúrára ajánlható, amikor nem biztosított a kielégítő kálium ellátás a talajból vagy kifejezetten igényes erre a kultúra. A jó kálium ellátást megháláló kultúrák a kalászosok, kukorica, burgonya, cukorrépa, napraforgó, szőlő, dinnye, bogyósok, hüvelyesek, zeller, paradicsom, gyümölcsfélék. Feltétlenül szükséges az alkalmazása a gyenge, vagy egyenetlen káliumszolgáltatást nyújtó szélsőséges talajokon, mint homokon vagy erősen kötött, nagy agyagtartalmú vagy 1 %-nál több meszet tartalmazó lúgos kémhatású talajokon, intenzíven öntözött/tápoldatozott kultúráknál vagy tartósan száraz időjárási viszonyok között, egyoldalú nitrogéntrágyázás után. Optimális kijuttatása még az intenzív vegetatív fejlődés végén, virágzás kezdetén van, termésérés időszakáig több alkalommal ismételve. A PlantaKáli lombtrágya nem csak termésnövelő hatású, serkenti a fehérje és szénhidrát képződést, javítja a termés minőségét, eltarthatóságát.

Adatok
Tömeg
25 kg/db
Felhasználási javaslat
  • 3-4 l/ha elegendő egy alkalomra,
  • ami növényvédelmi kezeléssel egy menetben is kijuttatható,
  • ezt azonban előzetes keverési próbával ellenőrizzük.

 

Folyton érő növényeknél

  • az első virágzástól kezdhetjük a kezelést és a szedések befejezéséig
  • 7-10 naponta ismételjük.

 

Szulfát tartalmú, vagy lúgos kémhatású anyagokkal semmiképpen nem társítható.

Beltartalom

Összetétel:

  • Foszfor (​P2O5)8,5 m/m%,
  • Kálium (K2O)32 m/m%,
  • Bór (B) 1,45 m/m%
Vélemények