+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

Pergetis mosó koncentrátum (5 liter)

Pergetis mosó koncentrátum (5 liter)

Pergetis mosó koncentrátum (5 liter)

Nettó: 21 350 Ft
(Bruttó: 27 115 Ft)
Egységár: Nettó: 4 270 Ft/l
(Bruttó: 5 423 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Permetezőgép tisztító koncentrátum
Alapos géptisztítás szükséges minden permetezőgép használat után, különösen kultúrnövény váltás előtt és gyomirtó szer használat után, illetve a téli gépleállítás előtt.

Kiszerelés (liter)
5 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantal®
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

A PERGETiS™ tartalmú mosófolyadék a feloldott növényvédő szer maradékokkal a kezelt kultúrnövényre károsítás nélkül, környezetkímélő módon kipermetezhető.

A termék felhasználható növényvédő szer maradékok eltávolítására a permetező gépekből, berendezésekből, szórókeretről, vezetékekből, szűrőkből, fúvókákból – beleértve a nehezen tisztítható szulfonilurea, azol, karfentrazon, növekedésszabályzó, ragadós és olajos stb. termékeket is.

 

A PERMETEZŐGÉP TISZTÍTÁSA

Miért?

A permetező gépet – márkától, típustól, alkalmazási területtől függetlenül sokféle növényvédő szer, növekedés szabályzó anyag, levéltrágya, adalékok stb. kijuttatására használjuk, amelyek hatóanyaguktól, formulációjuktól függően különböző vegyi anyagokat tartalmaznak.
Ezek az anyagok lerakódnak, kicsapódnak a permetező gép tartály falára, csövekre, szűrőkbe, a fúvókákra. Az így felgyűlt rétegek tartalmazhatnak az éppen permetezésre kerülő növény számára káros anyagokat, hatóanyagokat, amelyek látható módon vagy akár látens, rejtett módon csökkentik a termés mennyiségét és minőségét, ezzel jelentős kárt okozva a gazdának. Rosszabb esetben maga a permetező gép is károsodhat.

 

Mikor?

Bár kényelmetlennek tűnhet, a legjobb, ha minden használat után erre a célra kifejlesztett szerrel kimossuk a permetező gépet. Ezzel az egymásra rakódó, egyre vastagodó rétegek kialakulását előzhetjük meg, amelyek – még ha ebből a szempontból veszélytelen anyagból képződnek is (pl. gombaölő szer)– nagyobb mennyiségű, kárt okozni tudó hatóanyagot (pl. gyomirtó szer) kötnek meg, amely a következő kultúrnövényünket veszélyeztetik.
Ne hagyja a permetlevet rászáradni a gép belső és külső felületére! Mindenképpen ki kell mosni a permetező gépet minden gyomirtó szer használat után!
A nem vízoldható, nagyon kis mennyiségben is hatékony gyomirtók esetében különös figyelemmel és alapossággal járjunk el.
Alaposan ki kell mosni a gépünket a téli leállás előtt is.

 

Hogyan, mivel?

A mosás hatékonyabbá tehető, ha a szereket a kipermetezés előtt teljes egészében feloldjuk ill. diszpergáljuk. A gép tartályát a permetezés után lehetőség szerint teljesen ürítsük ki. Soha ne ürítse a tartály maradékot a talajra, jelentős környezetszennyezést okozva ezzel.
Sokan használnak háztartási tisztító szereket (pl. hipó, trisó stb.) erre a célra. Ezek a szerek nem permetező gép tisztítására lettek kifejlesztve, hatékonyságuk nem elegendő, és a környezetet is jelentősen károsítják.

Adatok
Tömeg
5 kg/db
Felhasználási javaslat

Permetezőgép tisztítás 5 lépésben:

  • A gépet a tartály kapacitás 10%-át kitevő tiszta vízzel öblítsük át, beleértve a szórókeret csöveit, fúvókákat is.
  • A tartály kapacitás 20%-át kitevő tiszta vízzel töltsük fel és adjuk hozzá a szükséges PERGETIS™ mennyiséget. Helyezzük rövid időre nyomás alá a rendszert, amíg a tisztító folyadék megjelenik a fúvókáknál. A tisztító folyadékot 15 percig cirkuláltassuk a keverő berendezés használatával.
  • A tisztító folyadékot a fúvókákon keresztül permetezzük ki arra a kultúrnövényre, amire a mosásra kerülő szert használtuk. A PERGETIS™ minden növényre kipermetezhető.
  • A tankot teljesen ürítsük ki. Különösen ellenálló szennyeződések esetén a szert 24 órán keresztül hagyjuk a rendszerben.
  • A szűrőket, fúvókákat szereljük ki és PERGETIS™ tartamú mosóoldattal (20-40 ml/10 l víz) mossuk át.

 

Vízkeménység
  • lágy és közepesen kemény (0–14 nko)
Pergetis mennyiség
  • 200 – 250 ml/100 l víz
Vízkeménység
  • kemény és nagyon kemény (15-21 nko és felette)
Pergetis mennyiség
  • 400 – 500 ml/100 l víz
Vélemények