+36-30/223-1730 | +36-30/600-3428 | agrooutlet@agrooutlet.hu | ...mezőgazdasági inputanyag kereskedelem ONLINE....

+36-30/223-1730 | +36-30/600-3428 | agrooutlet@agrooutlet.hu | ...mezőgazdasági inputanyag kereskedelem ONLINE....

Nutrino SuN (10 liter)

Nutrino SuN (10 liter)
Nutrino SuN (10 liter)
Nettó: 17 000 Ft
(Bruttó: 21 590 Ft)
Egységár: Nettó: 1 700 Ft/l
(Bruttó: 2 159 Ft/l)
Kiszerelés (liter):
Gyártó:
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Magas hasznosulású kén nitrogénnel + CruSulf megtapadást- és felvételt segítő adjuvánssal
Felhasználható: szántóföldi- és kertészeti kultúrákban, különösen javasolt olajos növényeknél és minőségi búzatermesztés esetén
Várható szállítás
2022.05.25
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

A minőségi búza termesztéséhez magas fehérjetartalomszükséges. A fehérjék egyik fő összetevője a kén, nélküle a fehérjeszintézis leáll. A Nutrino SuN a piacon lévő egyik legmagasabb kéntartalommal rendelkezik!

Az olajos növények olajtartalmának emeléséhez is kén szükséges.

A növényben a nitrogén beépülés optimális kén koncentráció nélkül nem biztosított, így a nitrogén és a kén szinergista tápelemek, egymás hatását erősítik.

 

A CruSulf adjuváns segít a Nutrino SuN-ban lévő ként és nitrogént a levél felületére ragasztani, hogy az onnan ne follyon le és ne mossa le a harmat vagy az eső. Ugyancsak segít abban is, hogy a levélen megtapadt nitrogén és kén minnél gyorsabban jusson be a levél belesejébe és fejtse ki jótékony termés növelő és minőség javító hatását.

 

Hasznos tudnivalók

Tudta, hogy a Nutrino SuN tartalmazza egyedül a legaktívabb kénformát a dimetil-szulfont?
A hagyományos ammónium tioszulfáttal szemben közel 50-szer hatékonyabb? Olyan tisztaságú, hogy élelmiszerekben is alkalmazzák kén pótlásra!


A kén a mezo elemek közé sorolt tápelem, holott a növényekben a mennyisége közel azonos a foszforéval.
Az hogy a szerepe csak mostanában értékelődött fel, az annak köszönhető, hogy a kénes üzemanyagok és a légszennyező gyárak hiányában kezdenek kiürülni a talajok kén tartalékai. Míg korábban a levegőből akár 30-50 kg/ha kén is bekerülhetett a talajba, addig ez manapság már csak 6-12 kg/ha. Ezért a kénigényes növényeket pl. repce, napraforgó, malmi búza, zöldségek … kéntrágyázni kell. A kultúrnövények kén igénye 15-70 kg/ha között változhat, az egyik legmagasabb a repcéé mely 50-70 kg/ha


A talajok felvehető kén tartalma a tizedére csökkenhet nagy adagú műtrágyázás vagy bizonyos növényvédő szerek használata során.
Ez a kutatók szerint azért alakul ki, mert gátolják a talajlakó mikroorganizmusok tevékenységét és szaporodását. Ez pl. csernozjom talajok esetében azt jelentheti, hogy a ként értéke 20 ppm-ről akár 1 ppm-re is lecsökkenhet. 10 ppm alatt nem megfelelő a kénellátottság.


Tudta hogy a kénhiányt a fiatal leveleken lehet először felfedezni? Ez azért van, mert a növény csak nagyon nehezen tudja mobilizálni vagyis az öregebb levelekből a fiatalok felé szállítani.
A kén hiány tünetei könnyen összetéveszthetőek a nitrogén hiányéval, azonban a kénhiány a fiatal leveleken míg a nitrogén az öregebb leveleken mutatkozik meg elsőnek. Először a levél erek közötti szövetek mutatnak világosabb elszineződést, ami aztán átterjed a vékonyabb erekre is. Csak a főér és környéke marad zöld.


A talajban a kén hasonlóan mobil tápelem mint a nitrogén, így azt nagy adagban talajon keresztül pótolni kockázatos. Nagy esők lemoshatják alacsonyabb talajrétegekbe.
Érdemes a ként a növények számára több adagban kijuttatni és lombon keresztül is pótolni. Kén lombtrágyák közül a formulázott termékek hasznosulása lényegesen magasabb.


A Nutrino Sun most Danubórral termékpárban is elérhető, ahol a Danubórt a termelő féláron kaphatja meg!
40 liter Nutrino SuN-hoz megvásárolt 10 liter Danubórhoz plusz 10 litert adunk ajándékba. Így a növénye a kén, nitrogén és bór mellet még molibdént is kap.

Adatok
Tömeg
14 kg/db
Felhasználási javaslat

Felhasználható: 

  • szántóföldi- és
  • kertészeti kultúrákban,
  • különösen javasolt olajos növényeknél és
  • minőségi búzatermesztés esetén

 

Teljes virágzásban kerülje a termék használatát.

Kén igény esetén teljes virágzásban használja a Nutrino Azo Up-ot, amiben ugyancsak jelentős mennyiségű kén van.

 

Dózis: 3-5 l/ha

Beltartalom

Összetétel:

  • N: 198 g/l
  • SO3: 825 g/l


Összes hatóanyag: 1023 g/l

Egyéb kiszerelés

Elérhető 1000 literes IBC-ben is!

Érdeklődjön a kedvezményes árért a megadott elérhetőségeken!

Vélemények