+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

Kén-S CinkBór (20 liter)

Kén-S CinkBór (20 liter)

Kén-S CinkBór (20 liter)

Nettó: 21 420 Ft
(Bruttó: 27 203 Ft)
Egységár: Nettó: 1 071 Ft/l
(Bruttó: 1 360 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

NAGY DOBÁS TAKARÉKOSAN A KÉNIGÉNYES NÖVÉNYEKRE
Hogy elkerüljenek a nehéz helyzetek!

Kiszerelés (liter)
20 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantaco
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Egyedi összeállítású szuszpenziós lombtrágya a kénigényes kultúrákra extra mikroelem tartalommal. Cinktartalma a korai életfolyamatokra kedvező, a gyökérfejlődéshez nélkülözhetetlen támogató elem. A bór esszenciális mikrotápanyag a generatív folyamatokhoz, termésképzéshez. Kéntartalma a kénigényes kultúrákban (repce, napraforgó, hagyma, káposztafélék) a fehérje szintéziséhez elengedhetetlen. A cink-, bór- és kéntartalom együttese olyan kiegészítést jelent a makroelemes táplálás mellett, amely hatékonyan felszívódó, ezért a gyökérképzéstől a termésérésig segíti a növény szintetizáló és védő folyamatait. Ez kiemelkedő termésbiztonságot, mennyiségi és minőségi javulást jelent a gazda számára, különösen, ha valamilyen környezeti stressz is felléphet. A Kén-S CinkBór kijuttatása az egyébként is szükségszerű növényvédelmi kezelésekkel jól kombinálható, így extra műveleti költséggel nem kell számolni.

 

Mire ad megoldást?
A Kén-S CinkBór lombtrágyázás minden esetben kihagyhatatlan az olajos magvúak, keresztes virágzatúak és hagymafélék technológiájából, ha a talajból nem elégséges a kén és mikroelem ellátás és stresszhatásoknak is kitett a növény.
A lúgos, szikes, meszes, alacsony szerves anyagtartalmú, tömörödött talajokon termesztett olajos magvú növények pótlólagos kén és mikroelem ellátására szorulnak. Hazai talajainknak több, mint kétharmada kén- és mikroelem-hiányos.
Az intenzív növekedés időszakában nagymérvű a sejtosztódás, sejtmegnyúlás, ami a sejtállomány hígulásával jár. Ennek következtében a tápelemek, elsősorban a mikroelemek koncentrációja leesik, megnő a hajlam a hiánytünetek kialakulására.
A hiánytünetek megjelenése már visszafordíthatatlan terméskieséssel jár, ezért még a látható tünetek megjelenése előtt adjuk ki a kén- és mikroelempótlást. Legérzékenyebb a hajtás- és gyökércsúcsok jó mikroelem-ellátására, az intenzív fejlődés alatt kijuttatott Kén-S CinkBór lombtrágyával elkerülhetők a hiánytünetek.
A kezelés következtében erősebb, koncentráltabb lesz az együttvirágzás, ezzel jelentősen csökkennek a kipergési veszteségek, kisebb lesz a következő évi árvakelés.
Abban az esetben is nélkülözhetetlen a mikroelemes lombtrágyázás, ha a tápanyag-kijuttatás gerincét a nitrogénezés adja, az egyéb tápanyagok pótlása (kén és mikroelemek) kimarad. Ez néhány év alatt teljesen felborítja a tápanyag kínálatot, különösen a mezo- és mikroelemek ellátása válik hiányossá, hamar kialakulhatnak a hiánytünetek.
A lombon kijuttatott tápelemek közvetlenül és maradék nélkül érvényesülnek, nincsenek veszteségek, mint a szilárd formájú műtrágyáknál.
A Kén-S CinkBór használatával még akkor is jobb a terméspotenciál, ha nem kedvezőek az időjárási viszonyok vagy gyomirtás miatt stresszelt a növény.
Az egyoldalú növénytáplálás mellett hamar kialakulnak hiánytünetek, ezek jellegzetes levélelváltozások formájában is megmutatkoznak. A Kén-S CinkBór segít megelőzni a hiányos táplálás miatti terméskiesést.

 

Előnyei:
A Kén-S CinkBór folyékony lombtrágya a mikroelemeket kelatizált formában hordozza, így sokkal hatékonyabb a bejutásuk a levélszövetbe. Onnan azonnal képesek bekapcsolódni az enzimatikus folyamatokba, hamar kialakítják a tápelemek közötti egyensúlyt.
Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek a gyökér megújulásához és az olajképződéshez szükségesek, ezért még aszály mellett is jobb lesz az olajtermés.
Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük.
Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk.
Mikroelemei akkor is hatékonyak, ha a talajból nem lenne jó az ellátás.
Folyékony tápanyag-kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés.
A harmonikus tápanyag-ellátottsággal elősegítjük az alaptrágyákkal kiadott makro- tápelemek jobb hasznosulását, a víz hatékonyabb felvételét.
Egészséges, jól táplált növény kevesebb vízzel is jobb termésre képes, egyúttal kisebbek a növényvédelmi költségek is.

 

Miért hatékony?
Az olajos magvú növények, káposztafélék, hagyma kifejezetten érzékenyek a jó kénellátásra. Egy átlagos termésű napraforgó legalább 30 kilógrammot igényel hektáronként, emellett minimum 100 g cink és 200 g bór is szükséges a zavartalan fejlődéshez. A hazai talajok kétharmadán ezekből a tápelemekből elégtelen a szolgáltatás. A Kén-S CinkBór specifikus összetétele biztosítja a zavartalan fejlődéshez szükséges tápelemek harmonikus arányát és mennyiségét, ezeknek a tápanyagoknak a hiányából adódó terméskieséssel a kezelés után már nem kell számolni. A kezeléssel nagy tömegű, mélyre hatoló gyökérzet alakul ki, ennek köszönhetően a termelődő erős gyökérsavak jobb tápanyagfeltáró képességet, ezáltal intenzívebb vízfelvételt tesznek lehetővé. A jobb tápanyag- és vízellátás pozitívan kihat a teljes vegetációs időszakra, serkenti az anyagcsere folyamatokat. Környezeti stresszel szemben ellenállóbbá teszi a növényt, támogatja a generatív folyamatokat, ezzel fokozza a termésbiztonságot.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Azokra a talajokra ajánljuk, ahol nem biztosított a jó kén- és mikroelem szolgáltatás. A magasabb mésztartalmú vagy szerves anyagokkal jobban ellátott talajokban a mikroelemek lekötődnek, nem érhetők el a növények számára. A könnyű homokos talajokban a mikroelemek alacsony készletekkel fordulnak elő, a hiánytünetek könnyebben megjelennek. A tömörödött, levegőtlen termőhelyeken szintén gyenge a felvehető mikroelem készlet. Mikroelem hiány akkor is fellép, ha egyoldalú a trágyázás, a túlzott nitrogénezés megbontja a tápanyagegyensúlyt.
A kénigényes növényeknél megkerülhetetlen a használata, ha a vetésforgóba a repce és a napraforgó gyakran visszakerül. Minden olajos magvú, keresztes virágú, hagymás növények tápanyag utánpótlásában nélkülözhetetlen, ha egyéb kémpótlás nem történik. A kezelésnek különösen nagy jelentősége van a termésbiztonság fokozásában, ha később stresszelt lesz a növény (pl. időjárási szélsőségek, felszaporodó kártevők, gyomirtás). Még virágzás előtt juttassuk ki, hogy ne veszítsünk semmit az előnyökből.

Adatok
Tömeg
25 kg/db
Beltartalom

Összetétel:

  • Összes nitrogén (N)15,4 m/m%,
  • Kén (S)4 m/m%,
  • Kén-trioxid (SO3)10,1 m/m%,
  • Bór (B) 2,6 m/m%,
  • Bór-etanolamin komplexben 26 m/m%,
  • Réz (Cu)0,002 m/m%,
  • Vas (Fe) 0,02 m/m%,
  • Mangán 0,0101 m/m%,
  • Molibdén (Mo)0,00101 m/m%,
  • Cink (Zn)2,4 m/m%
Vélemények