+36-30/223-1730 | +36-30/600-3428 | agrooutlet@agrooutlet.hu | ...mezőgazdasági inputanyag kereskedelem ONLINE....

+36-30/223-1730 | +36-30/600-3428 | agrooutlet@agrooutlet.hu | ...mezőgazdasági inputanyag kereskedelem ONLINE....

Ino Organik Réz (10 liter)

Ino Organik Réz (10 liter)
Ino Organik Réz (10 liter)
Nettó: 28 000 Ft
(Bruttó: 35 560 Ft)
Egységár: Nettó: 2 800 Ft/l
(Bruttó: 3 556 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Magas réz és kén tartalmú lombtrágya, felhasználható rézhiány megelőzésére vagy kezelésére


Kiszerelés (liter)
10 liter
Várható szállítás
2022.05.25
Gyártó
Danuba
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

A réz az alábbi élettani folyamatokat befolyásolja:

A réz megvédi a klorofillt az idő előtti lebomlástól, és ezáltal a fotoszintézis - szénhidrát előállítás - aktívabb lesz a vassal részt vesz a nitrát-redukcióban, ahol a nitrogén felvehető formába kerül a növény számára

A kloroplasztiszokban (fotoszintézist végző sejt-szervecskék) különböző réztartalmú enzimek találhatók. Ezekben a réz elektronszállítást végez, mivel képes változtatni a vegyértékét.

Az összes réz közel 70%-a ezen kloroplasztiszokban van hasonlóan a vashoz

A réznek jelentős szerepe van a szénhidrát (cukrok) előállítási folyamataiban

A rének fontos szerepe van a nitrogénfelvételben és a fehérje szintézisben is

 

Rézhiányra érzékeny növények:

Elsősorban a gabonafélék pl. búza, árpa, zab … és a hüvelyesek (bab, borsó) érzékenyek a rézhiányra. Ha a kalászosban a réz koncentrációja 2,5 ppm alá esik, akkor a szem nélküli bugák aránya drasztikusan megnő!

A növények átlagos réztartalma 3-7 ppm. 20 ppm felett lehet toxikus az érték.

Rézhiány esetén csökken a sejtfal erőssége és ez a kalászos megdőléséhez vezethet. Így javasolt a kijuttatása a nitrogén lombtrágyákkal együtt pl. Nutrino Azo Up 

 

A kalászosok a bokrosodás és a virágzás időszakában igénylik a legtöbb rezet. Az általános Cu tartalom a kalászosokban 3-16 ppm (mg/kg). Réz a talajban és a növényben: A talajban lévő kationok (Cu, Fe, Mn, Zn, Mg, Ca …) egymásnak antagonistái (különösen a réz és a cink), így a kelátokból, kolloidok felületéről vagy a gyökérfelületről egymást kiszorítják. Így azok harmonikus aránya rendkívül fontos. Ha az egyik kation túlsúlyba kerül, akkor gátolhatja a többi felvételét. Ezért nagyon fontos a bővített talajvizsgálat és azok elemzése műtrágyázás előtt.

A réz felvehetősége alacsonyabb pH esetén (savanyú talajok) kedvezőbb, mert ekkor a hidrogén ion kiszorítja a rezet a kolloidok felületéről és azok oldatba kerülnek. A réz a huminsavakon vagy nehezen oldható rézvegyületek formájában (réz-foszfát, réz-karbonát, réz-szulfid …) gyorsan lekötődik és kevéssé mozog. Ezeket a vegyületeket a talajbaktériumok oldhatják és felvehető formába hozhatják. Ezért is nagyon fontos at aktív talajélet A réz mozgása a növényben csekély, ezért - hiánya esetén - azt érdemes lombon keresztül pótolni, mivel az öregebb levelekből nem szállítódik át a fiatalabb levelek felé. Így a rézhiány tünetei is hamarabb megjelennek a fiatal leveleken. A talajban pedig gyorsan lekötődik.

 

Javasolt technológia: 

Legalább 200 liter lé mennyiség. A legjobb hatékonyság eléréséhez használjon elegendő mennyiségű lágy vizet, hogy a növények egyenletes fedettsége biztosítva legyen. Nagyon erős napsütéses időszakban és/vagy nagyon magas hőmérséklet esetén (28 C felett) ne alkalmazza a készítményt. Ha megoldható, akkor esti, vagy kora reggeli kezelés ajánlott, mert ekkor magasabb a levegő páratartalma és a növény jobban felveszi a lombtrágyák hatóanyagát, valamint kisebb a perzselés veszélye. Gyümölcsösben és szőlőben nem csak a vegetációban, hanem a betakarítás után - ősszel - is pótolhatjuk a hiányzó réz tartalmat. Ilyenkor réz feltöltést végzünk a következő évi réz hiány elkerülése érdekében. Alacsony réz hiány esetén akár egy magasabb dózisú Nutrino Turbo kezelés is elég lehet

Azonban közepes vagy erős cink hiány esetén az Ino Organic Réz használata javasolt.

Adatok
Tömeg
15 kg/db
Felhasználási javaslat

Javasolt 1-2 liter/ha dózisban.

  1. Töltse fel a permetező tartályt a kijuttatandó mennyiségű víz felével és kezdje el a keverést
  2. Adja a vízhez a kijuttatandó mennyiségű Ino Organic Réz készítményt majd a maradék vizet is adja hozzá folyamatos keverés mellett. Abban az esetben, ha más készítményeket is ad a tankkeverékhez, mindem esetben az Ino Organic Cink lombtrágyát adja a utolsóként a keverékhez. A keverést folyamatosan fenn kell tartani.
  3. Permetezést követően alaposan mossa ki és öblítse ki a tartályt
Beltartalom

Összetétel:

  • Cu: 120 g/l
  • S: 59 g/l


Összes hatóanyag: 179 g/l

Vélemények