+36-30/223-1730 | +36-30/600-3428 | agrooutlet@agrooutlet.hu | ...mezőgazdasági inputanyag kereskedelem ONLINE....

+36-30/223-1730 | +36-30/600-3428 | agrooutlet@agrooutlet.hu | ...mezőgazdasági inputanyag kereskedelem ONLINE....

Ino Organik Cink (5 liter)

Ino Organik Cink (5 liter)
Ino Organik Cink (5 liter)
Nettó: 22 000 Ft
(Bruttó: 27 940 Ft)
Egységár: Nettó: 4 400 Ft/l
(Bruttó: 5 588 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Magas cink tartalmú lombtrágya, felhasználható cinkhiány megelőzésére vagy kezelésére

Kiszerelés (liter)
5 liter
Várható szállítás
2022.05.25
Gyártó
Danuba
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
  • Legfontosabb szerepe az auxin hormon fokozása, emellett elengedhetetlen a nitrogén anyagcserefolyamatokban és a sejtmembránok erősítésében. Cinkhiányra érzékeny növények a szőlő, gyümölcs, kukorica és néhány zöldség növény.
  • Talajban kevéssé mozog, az alacsony pH kedvez a felvehetőségnek. Magas foszfor-, kalcium- vagy ala- csony szervesanyag tartalom esetén számíthatunk a hiányára.


A cink az alábbi élettani folyamatokat befolyásolja: egyik legfontosabb szerepe az auxin növényi hormon fokozása, melyet a mangán kompenzál, hogy az auxin szint ne legyen túl magas. Az auxin növényi hormon befolyásolja (katalizálja) a gyökér és a hajtásnövekedést. Így megfelelő cink tartalom nélkül a növény gyökere és hajtása nem nő meg optimális méretűre elengedhetetlen a nitrogén-anyagcsere folyamatokban funkcionális szerepe van a triptofán (esszenciális aminosav) szintézisében is. különböző enzimeket pl. dehidratázok és néhány peptidázt specifikusan aktivál cink hiányában áteresztővé vállnak a sejtmembránok, így több anyag (szacharózok, aroma anyagok …) jutnak ki mint ami ideális lenne. Ennek lehet csalogató hatása a rovarokra és mikroorganizmusokra szerepe van az RNS örökítő anyag szintézisében Cink hiányra érzékeny növények: szőlő, gyümölcs, kukorica, komló, len és bab Közepesen érzékeny: burgonya, paradicsom, cukorrépa, lucerna és vörös here A cink hiánytünet hasonlít a nitrogénre és többnyire klorózis formájában figyelhető meg (pl. kicsik a fiatal levelek) .


Magas pH-jú lúgos talajok esetében csökken a cink felvehetősége. Az alacsony szerves-anyag tartalmú talajokban alacsonyabb a talaj cink tartalma pl. homokos talajok (talaj kolloidok hiánya), így általában cink utánpótlásra szorulnak cink hiányra érzékeny növények esetén (szőlő, gyümölcs, zöldségek). A talaj magas foszfor tartalma lekötheti a cinket (cink-foszfát) és így az nem lesz felvehető a növények számára. Így az egyoldalú foszfor műtrágyázás cink hiányt indukál. Ezért szükséges a starter műtrágyákat cinkkel kiegészíteni. 5% feletti talaj mész tartalom esetén is gátolt a cink felvehetősége.ink hiányos talajokon, cinkhiányra érzékeny kultúrák esetében megfelelő cink pótlással akár 30-40%-os terméstöbblet is elérhető.

Adatok
Tömeg
8,5 kg/db
Felhasználási javaslat
  • Felhasználható szántóföldi és kertészeti kultúrákban, biotermesztésben.
  • Dózis 0,5-1 liter/ha

Javasolt technológia:A legjobb hatékonyság eléréséhez használjon elegendő mennyiségű lágy vizet, hogy a növények egyenletes fedettsége biztosítva legyen. Nagyon erős napsütéses időszakban és/vagy nagyon magas hőmérséklet esetén (25 C° felett) ne alkalmazza a készítményt. Ha megoldható, akkor esti, vagy kora reggeli kezelés ajánlott, mert ekkor magasabb a levegő páratartalma és a növény jobban felveszi a lombtrágyák hatóanyagát. Gyümölcsösben és szőlőben nem csak a vegetációban, hanem a betakarítás után - ősszel - is pótolhatjuk a hiányzó cink tartalmat.

Beltartalom

Összetétel:Zn: 680 g/l

Vélemények