+36-30/223-1730 | +36-30/600-3428 | agrooutlet@agrooutlet.hu | ...mezőgazdasági inputanyag kereskedelem ONLINE....

+36-30/223-1730 | +36-30/600-3428 | agrooutlet@agrooutlet.hu | ...mezőgazdasági inputanyag kereskedelem ONLINE....

ÚJ

Ino Myc

Ino Myc
ÚJ
Ino Myc
Nettó: 108 000 Ft
(Bruttó: 137 160 Ft)
Egységár: Nettó: 36 000 Ft/l
(Bruttó: 45 720 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Folyékony Mikorrhiza, mely 30-50%-al növeli a növény víz és tápanyagfelvételét!

Kiszerelés (liter)
3 liter
Várható szállítás
2022.05.25
Gyártó
Danuba
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Mikorrhiza gomba: A Mikorrhiza gomba már évmilliók óta támogatja a növényeket, hogy azok rossz talajviszonyok között is megfelelő mennyiségű vizet és tápanyagot tudjanak felvenni. Ez nem karitatív tevékenység, hanem cserében a növény kész tápanyagokat (pl. cukrokat és aminósavakat) ad át a gomba számára.

 

Eltarthatóság: 18 hónap 5-25 °C fok között, eredeti csomagolásban, napfénytől védett, száraz raktárban.


Miért hasznos az Ino-Myc folyékony Mikorrhiza?
Képes a növény tápanyag és vízfelvételét 30-50%-al megnövelni, így szárazságban vagy gyengébb talajokon is nagyobb termésre számíthatunk! A Mikorrhiza gomba olyan fehérjét választ ki (glomalin) mely elősegíti a talajmorzsalékok (aggregátumok) képződését, így javul a talaj szerkezete és vízmegtartó kapacitása.A fokozza a növény ellenálló-képességét a talajból támadó kórokozókkal és kártevőkkel szemben


Mikorrhiza, mint elsődleges talajszerkezet javító gomba
A Mikorrhiza gomba olyan fehérjéket pl. glomalin választ ki, mely elősegíti a talajszerkezet javulását azáltal, hogy talajmorzsalékok alakulnak ki. Ezek azok az apró sötét kis rögök, amiket a jó szerkezetű humuszos talajban találunk, ha elmorzsoljuk a tenyerünkben. Ezekben a talaj-aggregátumokban/talaj-morzsalékokban van a legintenzívebb élet, hiszen itt él a legtöbb hasznos baktérium és gomba, itt kötődnek meg a tápelemek és innen veszi át a növény gyökere.


Mikorrhiza gomba, mint testőr
A Mikorhiza gomba olyan anyagokat választ ki, mely képes fékezni a talajban lévő káros nematódák, baktériumok és gombák támadást. Ez az ő érdeke is, hogy megvédje a gazdatestet. Így fokozhatjuk a kultúrnövény ellenálló képességét. A Mikorrhiza gomba jelentős mennyiségű vasta képes felvenni a talajból, ami elsősorban a káros gombák növekedéséhez szükséges. Így azok növekedését akadályozzák!


Mikorrhiza gomba, az élelem szállító!
A Mikorrhiza gomba hifa fonala sokkal vékonyabb, mint a kultúnövény hajszálgyökere, így olyan helyekre is bejut, ahová a gyökérszőrök nem. A Mikorrhiza gomba képes olyan anyagokat kiválasztani, ami oldja a tápelemeket pl. foszfort és azt felvehető formába hozza. Ezt aztán elszállítja a növény gyökerébe. A Mikorhiza gomba annál hasznosabb, minnél kevesebb a víz és a tápanyag a talajban!


Mi rombolja a talajban a Mikorrhizát?
Gyakori talajművelés/ talajbolygatás. Ez szétszakítja a hífa fonalakat így azok nem tudnak tápanyagot és vizet szállítani. Nagy dózisú műtrágya csökkenti a Mikorrhiza gomba szerepét a talajban, hiszen ilyenkor nem szükséges segítenie a növénynek plusz tápanyagfelvételben. Sokkal gazdaságosabb és környezetbarátabb, ha csak kisdózisú starter műtrágyát adunk ki és utána a Mikorriza segít a növénynek Intenzív növényvédőszer használat, mely károsítja a talajban található hasznos baktériumokat és gombákat Nem szabad a Mikorrhizát Trichoderma gombával együtt kijuttatni, mert a Trichoderma mint "gomba Predátor”, elpusztítja azt is. Ha szeretnénk mindkettőt használni, akkor vagy előbb a Mikorrhizát juttassuk ki és várjunk 4-6 hetet hogy belenőjön a gyökérbe, így megvédi magát a Trichodermától, vagy a Trichoderma kezelés után várni kell 6-8 hetet, hogy annak koncentrációja lecsökkenjen a talajban.
Hogyan lehet fokozni a talaj Mikorrhiza tartalmát?
A talaj állandó zölden tartásával, vagyis kultúrnövény - talajtakaró növény forgóval. Feketén tartott talajban nincs élő gyökér. Élő gyökér nélkül nincsennek hasznos gombák és baktériumok a talajban! Ezért "takarja be magát" a föld, ha magára hagyjuk! Az anyatermészet maximális biodiverzitásra törekszik! A monokultúra természet ellenes! Csökkentett valamint a gyökérhez és lombra juttatott műtrágyával Intenzív növényvédőszer használat, mely károsítja a talajban található hasznos baktériumokat és gombákat Mikorrhiza tartalmú termékek használatával pl. MikoMax és Ino-Myc.

 

Hogyan lehet fokozni a talaj Mikorrhiza tartalmát?
  • A talaj állandó zölden tartásával, vagyis kultúrnövény - talajtakaró növény forgóval. Feketén tartott talajban nincs élő gyökér. Élő gyökér nélkül nincsennek hasznos gombák és baktériumok a talajban! Ezért "takarja be magát" a föld, ha magára hagyjuk! Az anyatermészet maximális biodiverzitásra törekszik! A monokultúra természet ellenes!
  • Csökkentett valamint a gyökérhez és lombra juttatott műtrágyával
  • Intenzív növényvédőszer használat, mely károsítja a talajban található hasznos baktériumokat és gombákat
  • Mikorrhiza tartalmú termékek használatával pl. MikoMax és Ino-Myc
Adatok
Tömeg
3 kg/db
Felhasználási javaslat
  • Dózis: 0,5 -1 l/ha

 

szántóföldi és kertészeti kultúrákban minél közelebb a gyökérhez, maghoz kijuttatva.

Beltartalom

Összetétel:

  • folyékony inokuluma a Rizophagus irregularis (Glomus irregularis) DAOM 197 198 törzsének. Koncentrációja 1 millió spóra literenként.
Vélemények