+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

FitoNatur Aktív (20 liter)

FitoNatur Aktív (20 liter)

FitoNatur Aktív (20 liter)

Nettó: 39 240 Ft
(Bruttó: 49 835 Ft)
Egységár: Nettó: 1 962 Ft/l
(Bruttó: 2 492 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

A LEGNAGYOBB HATÓANYAGÚ NÖVÉNYI GYÓGYSZER
Nem csak gyógyít, kondicionál is!

Kiszerelés (liter)
20 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantaco
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

A természet legjava egy levéltrágyában – nem csak biotermesztőknek
A FitoNatur Aktív kizárólag természetes összetevőkkel rendelkező két komponensű levéltrágya. A gyógy- és fűszernövényi kivonatok több, mint százféle hatóanyaga a komposztból származó tápanyagokkal és humuszszerkezetű molekulákkal együttesen biztosítja a széleskörű hatást. A terméket talajra is kipermetezhetjük, ekkor a gyökér folyamatos megújulását és az egészséges gyökérzónát segíti fenntartani. Levéltrágyaként kijuttatva a hatóanyagok gyors beépülése tartós növényi egészséget, jó kondíciót és szermaradványmentes terményt eredményez. Ökotermesztésben is engedélyes, de a konvencionális termesztők számára is megfizethető, a ráfordítás költsége a lecsökkent növényvédelem miatt bőven megtérül.

 

Mire ad megoldást?
Szántóföldön öko- és konvencionális termesztésben kondicionálásra, regenerálásra, szúró-szívó, rágó szájszervű rovarok elriasztására, gyökérstimulálásra,
Szűk vetésforgónál, intenzív zöldségkultúrákban talajuntság ellen, biotermesztőknek is talajfertőtlenítésre,
Talajlakó károsítók (drótférgek, bolhák, fonálférgek, pajorok, lótetű) felszaporodásánál,
Házi kertekben, díszkertekben, közterületeken elriasztja a rovarokat, hangyákat, csigákat, kullancsokat. Természetes anyag, ezért nem káros a hasznos élőlényekre, kisgyermek, kutya, macska közelében is biztonságos, a kezelés után nincsen szermaradék a környezetben,
Szőlő, gyümölcs kultúrákban szúró-szívó kártevők távoltartására, egyúttal mikroelemeket pótol és kondicionál, ezért más lombtrágya kijuttatása nem szükséges,
Zöldség- gyümölcs kultúrákban tárolási betegségek megelőzésére, szarmaradvány mentesen, várakozási idő nélkül,
Szaktanácsadók, termelők eredményes riasztó hatást tapasztaltak atkák, levéltetvek, gyepi hangyák, csigák, poloskák, kullancsok, vetésfehérítő, tücsök, burgonyabogár, kukoricabogár, molyok, legyek és darazsak távoltartására.
Felhasználására nincsen korlátozás, nem kell permetezési naplóba felvezetni.

 

Előnyei
A FitoNatur Aktív folyékony levéltrágya rovarűző és kondicionáló készítmény egy termékben.
Megelőző jellegű készítmény, ezért csökkenti a károsítók okozta terméskiesést.
A növényvédelem költségeit csökkenti, a kijuttatott tápanyagok hasznosulását fokozza.
Mikroelem tartalma kiváló hatékonyságú a humuszmolekuláknak köszönhetően.
Permetezési naplóba nem kell felvezetni, a kijuttatásra nincsenek korlátozások.
A termények jobb íz-aroma tartalmúak, szermaradvány mentesek és hosszabban tárolhatók.
Az egészséges, jól táplált növény kevesebb vízzel is jobb termésre képes, egyúttal kisebbek a növényvédelmi költségek is.

 

Miért hatékony?
Monokultúra, szűk vetésforgó, túlkemizálás és túlbolygatás miatt termőhelyeinken a fizikai, kémiai és mikrobiológiai talajkörnyezet folyamatosan romlik, ezért egyre nagyobb költségek árán tudjuk a kultúrákat megvédeni. A talajdegradációs folyamatok kedveznek a magra és csírára ható patogén gombák felszaporodásának. A talajuntság is nagyrészt erre az „egyensúlytalan” állapotra vezethető vissza. A gyógynövények természetes antibiotikus hatásukkal serkentik a növénypatogén kórokozók elnyomását. A talajlakó állati szervezetekre szintén hatással lehet a kezelés, egyes szervezeteket távol tart, másoknak a szaporodáshoz teremt kedvezőtlen körülményeket. Kétkomponensű készítmény, ami 27 különböző gyógy- és fűszernövény kivonatával és kizárólag természetes anyagokat tartalmazó humuszanyag komposztkivonatával együttesen segíti a növényi fejlődést. A felhasznált gyógy- és fűszernövényekből 8 faj rendelkezik vírus-, 20 baktérium- és 15 gombafejlődés-gátló hatással. A kiváló minőségű komposztanyag hasznos mikroorganizmusokat és tápanyagokat biztosít a növény saját védekezésének beindításához, a betegségek elkerüléséhez és a tápanyagok hatékony felvételéhez.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Bármilyen talajnál és bármely növénynél ajánljuk a kritikus fejlődési időszakok előtti megelőzésre (gyökeresedés, intenzív növekedés, virágzás, termésképzés), a növény természetes védekezőképességének fokozására. A gyökérfejlődés támogatásához a talajra permetezzük, így talajfertőtlenítő hatású. Lombra permetezve megerősíti a bőrszövetet, a helyi sérüléseket fertőtleníti és begyógyítja, a kórokozók támadását visszafogja. A benne található illóolajok a növényeket károsító rovarokat elriasztják, ezért várható nagy rovarnyomás előtt is ajánlott kijuttatni. Nitrogénes fejtrágyázás kompenzálására, stressztűrés fokozására, őszi vetésűek tavaszi regenerálására, kora tavaszi fagytűrés javítására, tárolási betegségek visszaszorítására, környezeti stressz ellensúlyozására, vontatott fejlődésnél, bio- és konvencionális termesztésben egyaránt használható.

Adatok
Tömeg
25 kg/db
Beltartalom

Összetétel:

  • N: 0,005 (m/v%),
  • P2O5 : 0,02 (m/v%),
  • K2O: 0,02 (m/v%),
  • Ca: 0,02 (m/v%),
  • Mg: 0,005 (m/v%),
  • Fe: 0,004 (m/v%)
Vélemények