+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

BactoFil® Cell, a szárbontó készítmény (10 liter)

BactoFil® Cell, a szárbontó készítmény (10 liter)

BactoFil® Cell, a szárbontó készítmény (10 liter)

Nettó: 82 400 Ft
(Bruttó: 104 648 Ft)
Egységár: Nettó: 8 240 Ft/l
(Bruttó: 10 465 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Szár-  és gyökérmaradvány bontó mikrobiológiai készítmény. A BactoFil®CELL-ben található Cellvibrio ostraviensis törzs képes a lignocellulóz és a hemicellulóz igen hatékony elbontására. Csak ezek lebomlása után lehetséges az egyébként könnyebb feladatot jelentő cellulózbontás.

Kiszerelés (liter)
10 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
AGRObio
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Jelenleg az egyetlen olyan kukoricaszár-bontó termék a piacon, amelyben a szárbontásért felelős Cellvibrio ostraviensis törzs mellett két kísérő baktérium található. Használatával egyrészt kedvező állapotba hozzuk a talajszerkezetet, kiszűrjük a káros pentozán hatást, másrészt a szár- és gyökérmaradványokban 100%-ban szerves kötésben lévő tápanyagokat a következő növény számára felvehetővé alakítjuk. Biztosítja a szárbontásban közreműködő baktériumok számára a nitrogént.

 

A BactoFil®CELL egyedülálló összetétele magyarázza a kiváló szárbontó és biokontroll hatását.

Tarlóbontás BactoFil®CELL

A tarlóbontó kezeléssel a betakarítás után visszamaradt növényi maradványok irányított mikrobiológiai bontását, a bennük szerves kötésben lévő makro-, mezo-, mikroelemek feltárását végezzük, és a talaj szervesanyag-tartalmát növeljük. Az erre a célra izolált és szelektált törzseket közvetlenül a tarlóra permetezzük, majd egyenletesen a talaj felső – mikrobiológiailag legaktívabb – rétegébe keverjük. Az oltóanyag mikrobái képesek az intenzív bontási folyamatot megindítani, amibe később az őshonos mikrobák is bekapcsolódnak.

 

Talajszerkezet javulás

Szemben a talajoltással, ahol a talajszer­kezet javulását a baktériumok által szin­tetizált cukrok idézik elő, addig a tarló­bontás esetén a szervesanyag növekedé­se teszi porózussá a talajt. A képződött szervesanyag növeli a talaj hő-, víz-, leve­gőgazdálkodását és pufferkapacitását.

Jelenleg az egyetlen olyan szárbontó ter­mék a piacon, melyben a szárbontásért felelős Cellvibrio ostraviensis törzs mel­lett két kísérő baktérium található. Hasz­nálatával egyrészt kedvező állapotba hoz­zuk a talajszerkezetet, kiszűrjük a káros pentozánhatást, másrészt a szár- és gyö­kérmaradványokban 100%-ban szerves kötésben lévő tápanyagokat a követke­ző növény számára felvehetővé alakítjuk. Biztosítja a szárbontásban közreműködő baktériumok számára a nitrogént.

 

Tápanyagfeltárás növényi maradványokból
A szervesanyag-gazdálkodás szempontjából kiemelt fontosságú, hogy ne csak szervetlen tápanyagokkal lássuk el a talajt. A tarlómaradványok tápanyagtartalma jelentős, de a növények számára felvehetetlen szerves kötésben van. A tarlóbontásra kifejlesztett BactoFil® Cell a szerves tápelemeket a növények számára felvehetővé teszi és egyben növeli a talajélet aktivitását. A készítményben található nitrogénkötő törzsek csökkentik a káros pentozán hatást és javítják a tarló-bontás hatékonyságát.

A szármaradványok tápanyagtartalma jelentős, de felvehetetlen szerves kötésben vannak. A BactoFil® Cell alkalmazásával ezek felszabadulnak, és a növények így hasznosítani tudják.

Növényi növekedési hormonokat, és növekedést segítő vitaminokat termel

Lényegesen könnyebben művelhető, porózus talajt eredményez tavaszra, növényi maradványok nélkül 

BactoFil Cell_kontroll       BactoFil Cellel végzett kísérlet talajszelvénye

Szigetcsép, FM tangazdaság. 2015.12.01.-2016.04.04.                                                 Hetes, KITE Zrt. kísérlete. 2014.11.07.-2015.05.19.

Akár 20-30%-kal csökkenti az üzemanyagköltséget 
Egyenletesebb, jobb csírázást eredményez

Hideg talajokon (5oC) is aktív

Nitrogénkötés

A légkörből biztosítja a cellulózbontáshoz szükségesnitrogént, a káros pentozán hatás elkerüléséhez.
Biokontroll hatás

Gátolja a polifág kórokozók (pl. fuzárium) szaporodását
Az irányított tarlóbontás használatával jelentősen csökkentjük a talajban lévő kórokozók életterét. A BactoFil® Cell-ben lévő Pseudomonas fluorescens intenzív sziderofor termelése közvetett módon gátolja egyes kórokozók szaporodását.

A kórokozó fonalas gombák, mint például a fuzárium, zavartalan szaporodásához és növekedéséhez nélkülözhetetlen a vasionok (Fe+++) jelenléte. A BactoFil® Cell egyik fő baktériuma – a Pseudomonas fluorescens – igen intenzíven vonja el a vasionokat (Fe+++) előlük, melynek következtében életfolyamataik lelassulnak, akár meg is szűnhetnek.

Figyelem! Az említett biokontroll hatás különösen a kukorica utáni kukorica, illetve a kukorica utáni búzavetések esetén fontos.

 

Eltarthatóság: 5 °C hőmérsékleten 8 hónapig, 5–10 °C hőmérsékleten 6 hónapig, 10–20 °C hőmérsékleten 1 hónapig

Adatok
Tömeg
12 kg/db
Felhasználási javaslat

A tarló, levél- és szármaradványok kezelésére, cellulóz tartalmuk lebontásának gyorsítására, a talaj mikrobiális életének serkentésére.

 

  • 1,0–1,5 l/ha mennyiségben
  • szántóföldi permetezőgéppel 150–250 l vízmennyiséggel,
  • vagy speciális kijuttató berendezéssel (T-Jet) 30–100 l vízmennyiséggel,
  • a tarlómaradványokra kijuttatva és a talajba bedolgozva.
  • Hatékonysága nedvesítő szer hozzáadásával fokozható.

 

A BactoFil®CELL talajműveléssel egy menetben már fagypont felett alkalmazható.

Beltartalom

A BactoFil®CELL egyedülálló összetétele magyarázza a kiváló szárbontó és biokontroll hatását.

 

Vélemények