+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730 +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com | ...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

AzoSzul Réz (20 liter)

AzoSzul Réz (20 liter)

AzoSzul Réz (20 liter)

Nettó: 18 200 Ft
(Bruttó: 23 114 Ft)
Egységár: Nettó: 910 Ft/l
(Bruttó: 1 156 Ft/l)
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

A KALÁSZOSOK KEDVENCE
Amikor nem kell választani a magas hozam és a kiváló minőség között!

Kiszerelés (liter)
20 liter
Várható szállítás
2021.10.27
Gyártó
Plantaco
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Folyékony, koncentrált lombtrágya, mely a makro- és mikro tápanyagokat a gabonafélék tápanyag igényeinek megfelelő arányban tartalmazza. A réz, mangán és cink hiánya különösen veszélyes a gabonafélékre, a nitrogén és kén javítja a mikroelemek hasznosulását, illetve a termés minőségét. Gabonafélék (búza, árpa, zab, rozs, tritikálé, rizs) ideális lombtrágyája. Őszi kalászosok esetén lombvédelemmel együtt kijuttatva magasabb termésszintet, kalászvédelemmel egy menetben kipermetezve a gabonafélék kiváló minőségét alapozza meg.

 

Mire ad megoldást?
Minden esetben kihagyhatatlan a technológiából a gabonaspecifikus AzoSzul Réz lombtrágyázás, ha nem érkezik elégséges mikroelem ellátás.
A lúgos, szikes, meszes, nagy szerves anyagtartalmú, tömörödött talajokon termesztett gabonanövények pótlólagos mikroelem ellátására szorulnak. A mikroelemek közül a réz a leghangsúlyosabb, emellett a mangán- és a cink jó ellátása is nélkülözhetetlen. Hazai talajainknak közel kétharmada mikroelem-hiányos.
Az AzoSzul Réz kezelés kihagyhatatlan azokból a technológiákból is, ahol szerves trágyázás már hosszabb ideje nem történt. A szármaradványok visszadolgozása nem biztosít elegendő utánpótlást. A lombtrágyázás a leghatékonyabb visszapótlás, mert a kelatizált formák a levélen keresztül azonnal hasznosulnak, nincsenek olyan veszteségek, mint a talajban lejátszódó lekötődési folyamatok.
Az intenzív növekedés időszakában nagymérvű a sejtosztódás, sejtmegnyúlás, ami a sejtállomány hígulásával jár. Ennek következtében a tápelemek, elsősorban a mikroelemek koncentrációja leesik, megnő a hajlam a hiánytünetek kialakulására.
A hiánytünetek megjelenése már visszafordíthatatlan terméskieséssel jár, ezért még a látható tünetek megjelenése előtt adjuk ki a mikroelem pótlást.
Abban az esetben is nélkülözhetetlen a mikroelemes lombtrágyázás, ha a tápanyag kijuttatás gerincét a nitrogénezés adja, az egyéb tápanyagok pótlása kimarad. Ez néhány év alatt teljesen felborítja a tápanyag kínálatot, különösen a mezo- és mikroelemek ellátása válik hiányossá, hamar kialakulhatnak a hiánytünetek.
A lombon kijuttatott tápelemek közvetlenül és maradék nélkül érvényesülnek, nincsenek veszteségek, mint a szilárd formájú műtrágyáknál.
Az AzoSzul Réz használatával még akkor is jobb a terméspotenciál, ha éppen nem kedvezőek az időjárási viszonyok.
Az egyoldalú növénytáplálás mellett hamar kialakulnak hiánytünetek, ezek jellegzetes levélelváltozások formájában is megmutatkoznak. Az AzoSzul Réz segít megelőzni a hiányos táplálás miatti terméskiesést.

 

Előnyei
Az AzoSzul Réz kelatizált formában hordozza a mikroelemeket, így sokkal hatékonyabb a bejutásuk a levélszövetbe. Onnan azonnal képesek bekapcsolódni az enzimatikus folyamatokba, hamar kialakítják a tápelemek közötti egyensúlyt.
Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek a bokrosodás és az intenzív növekedés fókuszában vannak, megalapozzák a jó kalászolást még környezeti stressz esetén is.
Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük.
Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk.
Mikroelemei akkor is hatékonyak, ha a talajból nem lenne jó az ellátás.
Folyékony tápanyag-kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés.
A harmonikus tápanyag-ellátottsággal elősegítjük az alaptrágyákkal kiadott makro- tápelemek jobb hasznosulását, a víz hatékonyabb felvételét.
Egészséges, jól táplált növény kevesebb vízzel is jobb termésre képes, egyúttal kisebbek a növényvédelmi költségek is.

 

Miért hatékony?
A búza kifejezetten érzékeny a réz-, cink- és mangán jó ellátásra. Egy átlagos terméshez 50 g réz, 350 g mangán és 250 g cink felvételét igényli hektáronként. A hazai talajok kétharmadán ez a mikroelem szolgáltatás elégtelen.
Az AzoSzul Réz gabonaspecifikus összetétele biztosítja a zavartalan fejlődéshez igényelt mikrotápelemek harmonikus arányát és mennyiségét. Serkentőleg hat az anyagcsere folyamatokra, a gyökéren keresztüli tápanyagfelvételt stimulálja. Környezeti stresszel szemben ellenállóbbá teszi a növényt, ezzel fokozza a termésbiztonságot. Az egyensúlyban lévő, harmonikusan ellátott növénynek adott körülmények között alacsonyabb a vízigénye, kevesebb víz mellett is magasabb termésprodukcióra képes. A makroelem összetevők segítik a mikroelemek hatékonyabb bejutását, a növényi anyagcserét tartósan stimulálják, serkentik a kalászolás előtti generatív folyamatokat.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?
Azokra a talajokra ajánljuk, ahol nem biztosított a jó mikroelem szolgáltatás. A magasabb mésztartalmú vagy szerves anyagokkal jobban ellátott talajokban a fémes mikroelemek lekötődnek, nem érhetők el a növények számára. A könnyű homokos talajokban a mikroelemek alacsony készletekkel fordulnak elő, a hiánytünetek könnyebben megjelennek. A tömörödött, levegőtlen termőhelyeken szintén gyenge a felvehető mikroelem készlet. Mikroelem hiány akkor is fellép, ha egyoldalú a trágyázás. A hazai gyakorlatban az arányaiban túlzott nitrogénezés bontja meg a tápanyag egyensúlyt. Ennek következményei a vegetatív/generatív folyamatok eltolódása, a kisebb termés mennyiség, a gyengébb beltartalmi értékek. A jó mikroelem ellátásra legérzékenyebb időszak a kalászolás előtti intenzív növekedés. Az AzoSzul Réz kijuttatásának optimális időszaka a bokrosodástól a kalászhányásig terjedő szakasz. Átlagos 5 t/ha körüli terméshez 1 kezelés kielégítő mikroelem ellátást biztosít, de a nagy termőképességű fajtáknál és hibrideknél kalászvédelemmel egy menetben indokolt a 2. kezelés is. Az AzoSzul Réz használata mellett más mikroelemes lombtrágyázásra nincsen szükség.

Adatok
Tömeg
25 kg/db
Beltartalom

Összetétel:

  • Nitrogén (N) 15 m/m%,
  • Kén-trioxid (SO3) 25 m/m%,
  • Bór (B) 0,01 m/m%,
  • Réz (Cu) 1,6 m/m%,
  • Vas (Fe) 0,02 m/m%,
  • Mangán (Mn) 0,01 m/m%,
  • Molibdén (Mo) 0,001 m/m%,
  • Cink (Zn) 0,002 m/m%
Vélemények